we zijn getrouwd!!

KUSAfgelopen vrijdag 26 juni was het dan eindelijk zover: we zijn getrouwd! En wat een dag was het... Tijd voor een kleine terugblik.

Om 5:00 uur gingen drie wekkers af: opstaan, de grote dag is aangebroken. Niet dat we nog sliepen want de interne wekker was al eerder afgegaan. Eerste woorden van de dag: goh, Michael Jackson is dood. Nou ja, snel vergeten maar: dit is ónze dag! Fleur vertrok vrijwel meteen richting haar ouders om door een visagiste, kapster en 'aankleedster' onder handen te worden genomen. Thuis haalde ik mijn trouwpak uit de hoes, waste en scheerde me, trok mijn pak aan en zag op de klok dat ik nog twee uur moest wachten. Shit... Dat betekende twee uur ijsberen, Yoda beletten kopjes te geven (vanwege de haren) en zweet deppen want de warmte sloeg al aardig toe. Vanaf het balkon kon ik de Rolls Royce Silver Wraith uit 1954 aan zien komen en om 9:15 was het moment aangebroken om mijn bruid op te halen...

Als je voor het eerst je grote liefde ziet in een ontzettend mooie jurk, met gekapte haartjes en mooi opgemaakt, slaat je hart even een slag over. Ik was gewend aan spijkerbroeken, baseball caps en een paardenstaart. Dat vond ik al mooi, maar dit was even iets anders. Ik heb niet eens meer gemerkt dat we gefotografeerd en gefilmd werden.

Na de eerste emoties trokken we Rotterdam in voor het ochtenddeel van de fotoshoot. Alle bekende plekjes werden bezocht: langs de Maas, bij Hotel New York en de Erasmusbrug, de SS Rotterdam en als laatste het Euromastpark. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het 11:30 en moesten we naar Blijdorp waar onze daggasten al stonden te wachten. Met z'n allen gingen we naar binnen waar de Haaienzaal al helemaal ingericht was voor de ceremonie. Omdat we toch nog vroeger dan verwacht waren, mochten we even wachten in een zijkamertje. Die tien minuten leken wel uren en het tapijt is door al het ijsberen waarschijnlijk versleten. Eindelijk, eindelijk mochten we dan opkomen op de klanken van Anyone at All van Carole King. De ceremonie leek in een mum van tijd voorbij te gaan en voor we het wisten was daar al die ene vraag waar maar één antwoord op mogelijk is: JA!

Terwijl wij daarna als nieuwbakken man en vrouw vertrokken om de foto's te nemen, gingen onze gasten op safari door de dierentuin. We waren er niet bij maar volgens de verhalen was het leuk. Ik geloof die verhalen meteen! Eenmaal teruggestrompeld (die nieuwe schoenen knelden toch behoorlijk) stond daar een heerlijke strawberry tree klaar voor de receptie. Veel beter dan een taart, want het diner volgde meteen daarna. Iedereen had nog genoeg ruimte over voor een paar heerlijke borden vol. Terwijl de gasten nog een kopje koffie namen, werden wij door de (overigens geweldige!) partymanager door een achteruitgang meegenomen. Daar stond een golfkarretje klaar dat ons vliegensvlug naar de feestzaal reed. Zo kwamen we nog net voor de dag- en inmiddels ook gearriveerde avondgasten aan in de Oewanja lodge. Door de warmte kon iedereen lekker buiten blijven zitten terwijl de DJ voor de achtergrondmuziek zorgde. Voor we het doorhadden was het alweer 0:00 uur en stond de limousine klaar die ons naar ons huwelijksnachtadres reed.

Om 2:30 uur kwamen we daar aan en pas om 12:30 uur ging het licht weer aan in ons hoofd. Wat een geweldig feest en wat liep alles goed, niet in de laatste plaats door de geweldige inzet en samenwerking van Blijdorp en onze twee ceremoniemeesters die veel werk hebben verzet. Voor ons zat het feest er op dus konden we eindelijk lekker relaxen in het zwembad, bubbelbad en sauna van Casa Ciolina in het Belgische Klein-Brogel. De absolute top op het gebied van gastvrijheid, luxe en rust. Alle stress van de voorbije weken gleed van ons af en herboren werden we zondagmiddag weer opgehaald.

Het was een fantastich superhuwelijksfeest!

admin | Maandag 29 Juni 2009 - 5:32 pm | | trouwen