zoomeravond in blijdorp

De Rabobank had in het kader van de klantenbinding een leuke actie: vrijkaartjes voor de ZOOmeravonden van Blijdorp. Als het gratis is, staan we uiteraard vooraan. De meeste mensen leken maar voor één ding te zijn gekomen: Bokito zien. Blijdorp had eieren voor zijn geld gekozen en de ontsnapping aangegrepen om overal reclame voor het beest te maken. Gevolg: hele mensenmassa's(!) die achter dranghekken(!!) naar een inmiddels in slaap gevallen(!!!) aap stonden te kijken.

Ik vond de prairiehondjes een stuk leuker omdat die brutaal en zonder angst op iedereen afliepen. Eentje probeerde zelfs mijn camera af te pakken nadat hij eerst nog professioneel voor me geposeerd had.
Strike a pose.

admin | Vrijdag 24 Augustus 2007 - 08:27 am | | kronieken | Geen reacties

recensie: the last legion

The Last LegionIn The Last Legion zien we bekende acteurs als Colin Firth (Bridget Jones' Diary), Ben Kingsley (Gandhi), Thomas Sangster (Love Actually) en Aishwarya Rai (Bollywood en zwoel kijken in reclames) door Rome en Romeins Brittannië rennen en vechten om de laatste keizer van Rome te beschermen na de val van Rome. Daarnaast probeert het clubje een magisch zwaard uit de handen van barbaren en een gemaskerde vorst te houden om uiteindelijk de Arthur-legende tot leven te wekken. Bent u er nog?

The Last Legion is een avonturenfilm uit een jongensboek: duidelijke bad guys en good guys, gevechten waarbij iedereen op zijn beurt wacht om dood te gaan en een onwaarschijnlijke held die boven zichzelf uitstijgt. Tel daar nog wat exotische lokaties en een minimaal snufje aan drama bij op en hopla, we hebben weer een avonturenfilm. Dit avontuur heeft als klein voordeeltje dat de computer inmiddels vanuit het niets enkele vergezichten van Rome kan maken of wat tempels op bergtoppen kan zetten alsof het niets is. Helaas is het meestal niets: mij overtuigt het allemaal niet.

Zoals Colin Firth niet overtuigt als Romeins commandant, Sangster met zijn engelenogen niet overtuigt als Romeins keizer en Rai belachelijk is als over-the-top opgemaakte oosterse vechtdame. Waar King Arthur wel overtuigend was door de rauwe bloederigheid niet te schuwen, blijft The Last Legion teveel verscholen achter goedkope oplossingen en de filmkeuring. Een gemiste kans met zoveel talent op de set. De film is alleen leuk voor kleine kinderen en mensen die niet al te kritisch kijken naar wat ze voorgeschoteld wordt. Behoort u tot één van deze categoriën, ga dan gerust. Zo niet, geef het geld voor een bioscoopkaartje dan liever uit aan de DVD van King Arthur.

admin | Donderdag 23 Augustus 2007 - 07:10 am | | film | Geen reacties

recensie: the simpsons movie

SimpsonsSinds 1989 vermaken The Simpsons ons met hun avonturen in Springfield. Deze chaotische familie draaide in het begin om schoffie Bart maar in de loop der jaren is de pater familias de eigenlijke ster van de show geworden: Homer. Vanaf het begin van de serie speelden de makers al met de gedachte een film te maken en nu is hij er eindelijk.

In feite is het een dubbele aflevering geworden waarin de familie Simpson het dit keer voor elkaar krijgt om bijna heel Springfield van de kaart te vegen doordat Homer giftig afval dumpt in het meer (Al Gore, kom er maar in). De problemen die Homer in de reguliere afleveringen veroorzaakt, worden in speelfilmvorm verder doorgevoerd: meer actie, groteskere mislukkingen en misschien zelfs breukjes in het huwelijk van Homer met Marge? De succesformule van de serie blijkt op het witte doek ook te werken: veel politiek incorrecte humor en satires op personen en gebeurtenissen.

The Simpsons is als serie al zeer geslaagd maar blijkt op het grote scherm ook goed uit de verf te komen. Deel 2 volgend jaar?

admin | Woensdag 22 Augustus 2007 - 07:47 am | | film | Geen reacties

bavaria city racing 2007 (2)

Gisteren zag u al de foto's van HET race-event in Rotterdam maar vandaag krijgt u de bewegende beelden voor uw kiezen. Inclusief geluid dus zet de boxen maar goed hard aan.

Via Youtube is er een heel mooi spelertje gemaakt. Als u de eerste keer op Play klikt, gaan alle video's achter elkaar draaien. Als u rechtsonder op Menu klikt, krijgt u wat meer informatie over de filmpjes. Enfin, u komt er vast wel uit!

Read More

admin | Dinsdag 21 Augustus 2007 - 06:30 am | | fotografie | Geen reacties

bavaria city racing 2007 (1)

Ook dit jaar was uw hoofdredacteur weer daar te vinden waar de geur van rubber hangt, het fijnstof je neus verstopt en je oren van je hoofd worden geblazen door alle decibellen: Bavaria City Racing. De hele zondagmiddag schoten de bolides en racewagens voorbij terwijl soms maar net de vangrail gemist werd. En soms ook net niet.
Het wegdek op Curchillplein na afloop van de race.

Vandaag de foto's, morgen de filmpjes. Met geluid!

Read More

admin | Maandag 20 Augustus 2007 - 10:56 pm | | fotografie | Geen reacties

recensie: ratatouille, shrek 3 en pirates of the carribean 3

Het was al een tijdje geleden dat ik de bioscoop van binnen had gezien en met HM druk aan het werk besloot ik de vrije zaterdag te gebruiken voor wat inhaalwerk. Drie recensies zijn het gevolg.

Shrek the Third
Shrek 3Shrek draait al sinds de eerste film op dezelfde formule: mooie animatie, persiflages op andere films en sprookjes en het gekibbel tussen Shrek en zijn wijsneuzige ezel. Kon je om deel 1 en 2 lachen, dan zal Shrek the Third ook wel te pruimen zijn. Helaas is het omgekeerde ook waar. Om deel drie toch nog te laten slagen, komt er nu opeens een groene baby om de hoek kijken en wordt daarnaast aan Shrek het koningsschap aangeboden. Deze heeft eigenlijk in beide geen zin en gaat dus op zoek naar de tweede in lijn: de broer van prinses Fiona. Waarom we van diens bestaan nu pas horen, wordt nergens duidelijk en waarom het zo'n zeikerdje is ook niet. De stem van broer Arthur ("Artie") wordt gedaan door Justin Timberlake dus grappen over typecasting mogen weer.

Shrek 3 komt traag op gang. Lang is onduidelijk waar de film naar toe gaat en dreigt het te verzanden in flauwe en half mislukte grappen. Tegen het einde lijkt echter eindelijk de juiste toon gevonden. Helaas wel te laat. Via de vaste finale met een hoop vechten, een podium en alle spelers die bij elkaar komen, wordt het einde ternauwernood gehaald. De Shrek-formule lijkt uitgemolken te zijn. Voor het eigen happy end kunnen ze maar beter geen nummer 4 meer maken.


Ratatouille
RatjetoeWie naar de nieuwe Pixar gaat, krijgt eerst een voorfilmpje te zien: Lifted. Deze korte animatie vertelt het verhaal van een alien in opleiding die moet leren hoe hij een mens ontvoert uit zijn bed. Wat volgt is een hoop ellende voor de rustig doorslapende mens en veel hilariteit voor de kijker.

Het blijkt de perfecte warmmaker voor het hoofdprogramma: Ratatouille. Hierin maken we kennis met Rene, een rat uit de Parijse riolen die een enorm goed ontwikkelde reukzin en talent voor koken blijkt te hebben. Zijn grote held is een menselijke kok wiens motto was dat iedereen kan koken. Dat laat Rene zich geen twee keer zeggen als hij de kans krijgt in een topkeuken te kijken. Hier sluit hij vriendschap met een talentloze kluns die bijna de soep verpest. Door ingrijpen van de rat wordt de soep dé hit van het restaurant. De kluns krijgt een kans aangeboden en Rene maakt, door hem als een marionet te besturen, zijn droom werkelijkheid.

Ratatouille laat zien waarom Pixar mijlenver voor staat op de concurrentie. De animatie is levensecht maar, nog veel belangrijker, er wordt een echt verhaal verteld dat vol humor en emotie zit. Dit smaakt naar meer (flauw, ik weet het)!


Pirates of the Caribbean: At Worlds End
Pirates 3Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de derde film in de serie piratenfilms vind ik de minste van het trio. Het was alweer een tijdje geleden dat ik deel 2 had gezien en dat bleek een groot gemis. Er wordt veel terugverwezen naar de eerdere films en als je die kennis niet meer helemaal paraat hebt, raak je af en toe de draad kwijt. Een draad die sowieso al erg lang is want in de 2,5 uur dat de film duurt, lijken de makers steeds weer nieuwe ideeën te hebben gehad die er óók nog in verwerkt moesten worden.

De film ziet er visueel wel weer zeer verzorgd uit. Mooie boten, afgrijselijke monsters en een schitterend piratenhoofdkwartier. Er valt ook genoeg te lachen met Jack Sparrow en zijn scheepsmaatjes en voor de actie-liefhebbers is er zeker genoeg te genieten. Maar ... toch een grote Maar want als je telkens moet bedenken wat nou ook alweer precies de functie was van dat zwaard of wie die man moet voorstellen, gaat de lol er een beetje vanaf. De Top Tip van deze week is dan ook: deel 2 en 3 achter elkaar kijken.

admin | Maandag 13 Augustus 2007 - 1:55 pm | | film | Eén reactie

vakantie 2007 - de foto's (2)

Engeland zoals het bedoeld was. Oude gebouwen en mooie tuinen in universiteitsstad Oxford.

admin | Vrijdag 10 Augustus 2007 - 07:13 am | | fotografie | Geen reacties

recensie: harry potter and the order of the phoenix

He-Who-Must-enz.Het vijfde boek in de Harry Potter-reeks, The Order of the Phoenix, is mijn persoonlijke favoriet. HP is mooi neergezet als de boze, rebellerende puber die hij inmiddels is geworden. De strijd tegen he-who-must-not-be-named-but-who-is-in-fact-Lord-Voldemort bereikt een voorlopig hoogtepunt. We leren ook voor het eerst de Orde kennen die Voldemort zal gaan bestrijden. Het is een donker, onheilspellend boek waar van alles in gebeurt (het is het dikste uit de serie) en waar ik van heb gesmuld. Nu is de film uit.

Dat het boek zo dik is en zoveel inhoud heeft, geeft meteen het probleem aan waar de regisseur David Yates mee zit: hoe krijg je zoveel informatie in één film? Je dient dan keuzes te maken door de rode draad van het verhaal laten zien en een aantal zaken weg te laten die leuk zijn voor het boek maar niet nodig zijn voor het filmverhaal. Dat kan soms erg goed gaan (zie Lord of the Rings) maar deel 5 uit de Harry Potter-filmcyclus komt wat dat betreft minder goed uit de verf.

Gedurende de film kreeg ik steeds meer het idee dat teveel is weggelaten waardoor de actie en spanning naar de achtergrond is gedreven. Klassiekers als de teacher from hell Umbridge en het finale gevecht waar elke HP mee eindigt, zijn prachtig neergezet. Toch bleef ik met een onbevredigend gevoel achter: was er niet meer mee te doen? Af en toe werd het bijna saai en dat is een emotie die eigenlijk niks met HP te maken hoeft te hebben. Gelukkig wordt Daniel Radcliffe steeds meer de acteur die de film moet én kan dragen. Dat geeft de burger weer wat moed voor de toekomst.

In 2008 komt The Half-Blood Prince uit.

admin | Donderdag 09 Augustus 2007 - 10:54 am | | film | Geen reacties

weer online

Dat was even schrikken vandaag: geen site, geen mail, geen stevenbron.nl, niks! Het bleek uiteindelijk om een kapotte server te gaan. Er is een backup van enkele dagen oud teruggeplaatst dus voor de mensen die mij vandaag gemaild hebben: sorry, die heb ik niet ontvangen. Kan een modern mens eigenlijk nog wel zonder zijn e-mail? Ik voelde me in ieder geval zeer gehandicapt vandaag.

admin | Vrijdag 03 Augustus 2007 - 12:29 am | | diversen | Eén reactie

repetitie kirsten dunst?

Uit hetzelfde stukje op Nu.nl:
"Kirsten Dunst blijkt verre van het ideale buurmeisje. De 25-jarige actrice, die momenteel in de chique Londense wijk Islington woont in verband met de opnames van haar nieuwe film, maakt nogal veel lawaai, zo claimen haar buren.
....
De actrice is momenteel bezig met de opnames van How to Lose Friends & Alienate People."
De film heeft in ieder geval een toepasselijke titel.

admin | Vrijdag 03 Augustus 2007 - 12:26 am | | Linkdump | Geen reacties