Hollywoodveiling

Dit is nog eens een event waar ik graag bij zou zijn: een heuse Hollywoodveiling bij Christie's. Onze huidige filmmemorabilia-verzameling is een leuk begin maar een origineel pak van Darth Vader zou daarin helemaal niet misstaan. De light saber hebben we al.

Steven | Donderdag 25 November 2010 - 3:49 pm | | film
Gebruikte Tags: , ,

National Geographic

De mooiste foto's uit de fotowedstrijd van National Geographic. Genieten!

Steven | Dinsdag 23 November 2010 - 1:30 pm | | fotografie

Toet-toet

Nooit van mijn leven heb ik een nieuwe auto gehad. Sterker nog: ik heb überhaupt nog nooit een auto gehad. Tijdens mijn studie kon ik hem niet betalen en na mijn studie had ik hem niet nodig (en kon hem nog steeds niet betalen). Toen ik Fleur ontmoette had ze al een auto en bleek ze ook nog eens één van de beste automobilisten te zijn die ik ken (maar zeg dat niet te hard tegen haar). Haar Onze auto is na 10 jaar echter een beetje op aan het gaan en met een klein meisje in aantocht, wil je toch iets betrouwbaarders, ruimers en nieuwers. Op naar de dealer!

Al surfend en zoekend zagen we mooie auto's voorbij komen. Audi's, Volvo's, BMW's: dat bleken wel een beetje OSM te zijn (Ons Soort Merken). Nieuw zijn ze niet te betalen maar een mooie tweedehands moet toch te vinden zijn? Right. Als je een tweedehands OSM zoekt, ben je veroordeeld tot een oude / diesel slurpende / loodzware / afgeragde / naar sigaretten stinkende / de wereld vier keer rondgereden* auto.

Eén keer zijn we naar een dealer gegaan die constant hoog in de lijstjes van Gaspedaal stond. Eerst betrapte ik ze op geknoei met de kilometerstand, daarna op gezwets over verroeste remschijven ("dat is een speciale behandeling meneer", hij zei het echt) en werden we als klap op de vuurpijl ook nog als een stel idioten behandeld. Stop die OSM's dan maar in je donkere garage.

Teleurgesteld reden we terug en besloten tussen twee stoplichten dat we voor hetzelfde geld ook een nieuwe auto net onder de topklasse kunnen kopen. Voordeel: er staan nog geen kilometers op, hij is up-to-date, meestal zuinig, hoeft voorlopig nog niet door de APK, heeft weinig onderhoud nodig en, niet te vergeten, ruikt lekker nieuw! We namen meteen de eerste afslag op zoek naar een dealer. Nieuw doel: een mooie en voordelige gezinsauto, bij voorkeur één van het type Betrouwbare Jap. Als we iets beslissen dan gaat het ook snel want voor we bijtelling konden zeggen, hadden we al onze perfecte auto gevonden: de nieuwe Toyota Verso.

Genoeg ruimte voor een kinderwagen, 2.1 kinderen en een hond. Onder de vloer zitten ruimtes die, naar ik vermoed, bedoeld zijn voor vieze luiers. Of smokkelwaar, daar wil ik vanaf zijn. Hij is zelfs zó gezinsauto dat er standaard een bol spiegeltje uit het plafond te klappen is waarmee je de achterbank in de gaten kunt houden. Afgelopen zaterdag hebben we hem besteld en nu begint het lange wachten voor hij eindelijk op de parkeerplaats staat en we dagtochtjes naar de Efteling e.d. kunnen gaan maken.

* = afvinken wat van toepassing is

Verso 1

Verso 2

Verso 3

Steven | Maandag 22 November 2010 - 2:48 pm | | kronieken | Eén reactie
Gebruikte Tags: , , ,

Kleine meisje

Afgelopen zondag werd ik 33 (ja, nog bedankt) en kreeg ik een hoop leuke cadeautjes. Het mooiste cadeau had ik echter al twee dagen daarvoor gehad. Op 12 november gingen we baby kieken bij de verloskundige. De 20 weken echo was aan de beurt!

Het belangrijkste nieuws was natuurlijk om te weten of alles goed gaat met de baby. En óf het goed gaat! Alles zit precies waar het moet zitten en volgt ook nog eens de gemiddelde groeicurves. Zal mijn 56cm. ooit nog verbroken worden? Fleur hoopt van niet. Met mama loopt ook alles op rolletjes. Eigenlijk alleen maar goed nieuws!

Het leuke van de 20 weken echo is dat als je een beetje geluk hebt en de baby er goed voor ligt, je kunt zien wat het gaat worden: voetbalschoenen of een balletpakje. Het wordt.... een dochtertje!! Hoewel het ons natuurlijk niks uitmaakte, is de wetenschap dat er een klein meisje rond gaat waggelen in huis toch wel heel leuk.

Wat betreft de voetbalschoenen of een balletpakje: gezien de trappen die ze nu al kan geven, wacht ik nog even met die beslissing. Tijd voor foto's!

20 weken oud en ... bellen aan het blazen?

20 weken oud - high five!

20 weken oud - flexibel meisje

Steven | Vrijdag 19 November 2010 - 09:48 am | | baby

Nieuwe lay-out

Da's schrikken: een nieuwe lay-out. De motor achter de site heeft een update gekregen. Dus de lay-out is teruggezet naar een standaard vormgeving van Pivot zelf. Ik ga eerst even leren waar alle opties in dit CMS zitten en hoe ik wat allemaal kan aanpassen. Daarna is de lay-out zelf aan de beurt.

Steven | Donderdag 18 November 2010 - 2:25 pm | | nerd-alert
Gebruikte Tags: , ,