Babyspullen: when will it end??

IK WIL MEER MEER MEER!!!!Als je ziet waar een baby allemaal mee opgezadeld wordt aan spullen, zou je niet vermoeden dat een baby de eerste maanden van zijn leven niet veel meer doet dan slapen, eten en poepen. Gezien de hoeveelheid meuk die je geacht wordt aan te schaffen, is een wereldreis van enkele maanden geen heel vreemde gedachte. Ik ken ontdekkingsreizigers die naar onherbergzame onontdekte gebieden zijn getrokken met minder spullen dan in de gemiddelde kinderkamer staan.

Afgelopen zaterdag waren we weer eens bij Babypark in Gouda. We worden bij binnenkomst inmiddels door de directeur zelf verwelkomd met een glas champagne vlak voor hij zijn autodealer belt voor een tweede Porsche "voor het vrouwtje". Zijn favoriete klanten zijn er weer! Ditmaal gingen we voor de laatste twee essentiële zaken: een box en beddengoed. Sim-pel zou je zeggen.

Niet dus. We hebben het namelijk over een BABYbox en BABYbeddengoed en dat betekent dat je een academische graad in pedagogie en kinderverzorging moet hebben om te snappen wat er allemaal is en wat je allemaal 'nodig' hebt. Volgens mij ben ik nog opgegroeid met één deken en één laken waar ik het de eerste acht jaar van mijn leven mee moest doen. Onze spruit krijgt echter diverse setjes lakens, dekens, onderlakens, matrashoezen en uiteraard allemaal met de laatste door NASA ontwikkelde ademende techniek. Hiermee kan een baby zelfs als hij met zijn hoofd in het matras geduwd wordt nog doorademen. Gelukkig wist de verkoopster precies waarmee ze ons bang genoeg kon maken dat we uiteindelijk knarsetandend verzuchtten: "oké, zet ook maar op de bon...".

Uitgezwaaid door de beleggingsadviseur van de vestigingsmanager gingen we weer naar huis: een extra bladzijde op de nota en een hoop mooie spullen in het verschiet rijker. Dat dan weer wel :-).

Steven | Dinsdag 18 Januari 2011 - 2:10 pm | | baby
Gebruikte Tags: , , ,