De eerste babyshopdag

De volgende stap op weg naar de roze wolk is de aanschaf van "noodzakelijke spullen" voor de baby. Afgelopen weekend was het zover: het interieur en vervoer werd besteld. "Babypark Zaanstad: DE GROOTSTE BABYWINKEL VAN EUROPA" schreeuwde de gevel ons tegemoet. Ik twijfelde even of ik dat als aanbeveling of als waarschuwing moest opvatten.

Eenmaal binnen kan het beste omschreven worden als een IKEA voor baby's. Wit, roze en blauw voerden de boventoon bij de meubels. De sectie "lief" zeg maar. Zwart, rood, oranje, geel, groen was het palet bij de kinderwagens: de afdeling "stoer en robuust". Eerst maar eens bij de meubels kijken want daar hadden we eigenlijk de keuze al gemaakt en dat maakt het koopproces wat makkelijker. De set Malmö White Brush is het geworden, enigszins onbeholpen vertaald door Babypark als Malmö Verfstreep. Niet teveel denkend aan de associaties die ik bij de naam Malmö kreeg, luisterde ik naar de enthousiaste uitleg van Fleur over de meubels. Bergruimte, rustige kleur, geen grepen, geen quasi-smaakvolle (en daardoor smaakloze) tierlantijnen en stevig materiaal: verkocht!

Op naar het transport voor de kleine. Zoveel merken, zoveel mogelijkheden. Bij de ene wagen kan de baby je aanstaren tot je je ongemakkelijk begint te voelen en bij het volgende karretje zie je de eerste drie jaar alleen een kruintje. "Deze wagen is perfect voor wandelingen door het bos of door het zand", zei de verkoper die blijkbaar dacht dat we midden op de Veluwe wonen. Bij de ene wagen moest je vijf knoppen indrukken om alleen maar de loopstang in te kunnen schuiven waar je bij een ander wagentje met één knop een soort Transformer in werking zet. Matrasjes, aerosleeps, parasolletjes, regenkap, zonnekap, muskietenkap: de gemiddelde kinderwagen heeft meer opties dan een nieuwe auto. Ik miste alleen nog spoilers en meedraaiende velgen maar die niche zal ongetwijfeld ook gevuld gaan worden. Uiteindelijk hebben wij voor het racemonster Bugaboo Cameleon gekozen in de kleuren donkergrijs-rood. Praktisch, veel mogelijkheden en een wagen waar je je ook als man niet voor hoeft te schamen om achter te lopen (de roze met wit kant afgezette wagentjes staan er echt). Samen met de kinderkamer en -wagen hebben we ook een schommelwiegje gekocht voor naast het bed. Hopelijk heeft de baby zeebeentjes...

Als mensen wellicht leuke dingen willen kopen voor de toekomstige wereldburger, heb ik aan één woord voldoende als tip: Nijntje.

kamertje.jpg

Steven | Vrijdag 29 Oktober 2010 - 10:35 am | | baby
Gebruikte Tags: , ,

In progress

Vol verwachting klopt ons hart. En niet alleen het onze. Tijdens de eerste en tweede echo was luid en duidelijk het hart van onze aanstaande blijde boodschap te horen. Nu zijn we druk bezig met het bedenken van namen (zeer lastig), het uitzoeken van de kinderkamer (minder lastig) en het dromen over later.

"De kleine" is nu 17 weken jong en of het een jongen of meisje wordt weten we nog niet. Maar gelukkig hebben we al wel de eerste foto's!

8 weken:

8 weken

12 weken:

12 weken

12 weken:

12 weken

Steven | Donderdag 21 Oktober 2010 - 09:20 am | | baby
Gebruikte Tags: ,