jeltsin dood

De dood van wereldleiders waar je mee opgroeit maakt op de één of andere manier meer indruk dan dat je leest dat in 1584 Willem van Oranje vermoord werd. Vandaag is Boris Jeltsin overleden en hij was één van de leiders die tijdens mijn ontwakende belangstelling voor politiek prominent in het nieuws was. De sprong naar de macht, de verijdelde couppoging, de uit de hand gelopen oorlog in Tsjetsjenië leverden historische beelden op. Maar op het netvlies staan vooral ook de beelden van een zwaar benevelde Jeltsin die dansend, zingend en vrouwen betastend Rusland te schande maakte.

Ach, lachen was het wel.

lees verder

admin | Maandag 23 April 2007 - 7:13 pm | | commentaar | Geen reacties

verzamelaarsjaarbeurs

Twee keer per jaar gaan HM en uw hoofdredacteur naar de Jaarbeurs in Utrecht voor de verzamelaarsbeurs. Hier is in een aantal hallen een enorme hoop troep verzameld die voor verzamelaars nog wel eens van waarde kan blijken te zijn. Wat verzamelen wij dan, zult u zich wellicht afvragen? Hoe kan het ook anders: filmspullen. Vorige keer was één hal ingeruimd voor alles wat met film te maken heeft. Van dvd's tot memorabilia en van acteurs die hun handtekening willen geven tot fotomappen. Dit jaar was er helaas maar één klein hoekje van een hal gereserveeerd voor de filmfans. Gelukkig wist ik daar toch nog één item te vinden dat ik al heel lang aan onze verzameling wilde toevoegen: de Ultimate Matrix Collection.
Neo en tien dvd's

admin | Maandag 16 April 2007 - 08:43 am | | kronieken | Geen reacties

de magere paashaas

sonja bakker-toetjeDe Paashaas is weer terug naar Spanje dus alle nog niet gevonden eieren krijgen geen cadeau in hun sok bij de open haard. Ik weet niet hoe Pasen bij u wordt gevierd, maar bij ons betekende dat vooral brunchen. Dat was altijd een eetfestijn met allerlei lekkere hapjes als croissants, paté en chocolade-eieren. Dit jaar zou het echter anders zijn.

Sinds een aantal weken heeft het Sonja Bakker-virus namelijk ook bij ons toegeslagen. De honderdduizenden die ons voorgingen in het kopen van haar boeken, hebben wij als makke schapen gevolgd en in plaats van een kookboek ligt nu 'weekmenu 3' op het aanrecht. Normaal at ik 's ochtens vier bruine boterhammen, een paar glazen melk en misschien nog wat yoghurt. Nu ligt er een cracker op mijn bord met een streng afgemeten hoeveelheid magere yoghurt ernaast. Toch valt het hongergevoel me erg mee en mis ik de chips niet eens zo heel erg. Belangrijker nog: de kilo's vliegen eraf. Met de zomer voor de deur geen overbodige luxe.

Terug naar de paasbrunch. Na wat crackers met paté, minibroodjes met ham en verse jus met vruchtensalade had ik niet het gevoel dat ik iets miste. Sterker nog: het was heerlijk, ik zat vol en had me toch aan het Sonja Bakker-regime gehouden. Maar zodra het dieet er op zit en het streefgewicht is bereikt, beloon ik mezelf wel met een heerlijke pizza. En met een koekje bij de thee, want anders dan met de chips mis ik dat wel!

admin | Dinsdag 10 April 2007 - 2:34 pm | | kronieken | Geen reacties

autorai 2007 (2)

Zoals beloofd zijn hier de foto's met (persoonlijke) hoogtepunten van de Autorai. Omdat de hoeveelheid foto's nogal groot is, mag u even verder klikken.

lees verder

admin | Maandag 02 April 2007 - 6:43 pm | | fotografie | Eén reactie

autorai 2007 (1)

De autoliefhebber zal het niet ontgaan zijn: in Amsterdam zijn van 29 maart t/m 9 april de deuren van de Autorai weer geopend. Zondag zijn HM en ik geweest om ons te vergapen aan auto's die we nooit kunnen betalen, auto's die we nooit zouden durven rijden en auto's waar we misschien ooit wel wat flappen voor op tafel zullen leggen. Het publiek bestond voor 80% uit mannen en vaak zagen we hele generaties lopen: opa die ooit in een Daf reed, vader die net een nieuwe leasebak heeft en zoontje die overtuigd is dat hij later in de Formule 1 terecht zal komen en alleen maar geïnteresseerd is in "boolides".

Waren er dan helemaal geen vrouwen? Jawel, HM was er (die daadwerkelijk interesse had) en veel moeders die half op de kinderen moesten letten en half op hun man. Als derde waren er ook een aantal zgn. 'beursbabes'. Jonge magere meisjes die glimlachend tasjes en folders moesten uitdelen (deze hadden doorgeleerd) of die alleen maar lachend naast een auto moesten staan (níet doorgeleerd). Terwijl een deel van een groep jongens bleef staan kijken en fotograferen, stelde een ander zuchtend de ultieme vraag voor veel mannen die middag: "zijn we hier nou voor chicks of voor auto's?".

Wij waren er voor de auto's en we zagen veel moois. Alle luxe en minder luxe merken waren aanwezig en de meeste hadden veel aandacht aan hun stand besteed. De merken die ook in de Formule 1 actief zijn, hadden een bolide staan waar niemand vanaf kon blijven. De wagens die niet achter hekken stonden konden geprobeerd worden wat vooral bij auto's als de BMW X5 en de Honda Civic Type R tot lange rijen leidde.

Mooiste auto: Alfa Romeo 8C Competizione Spider (bij afwezigheid van zijn broer mét dak)
Mooiste stand: gedeelde eerste plaats door Renault en Jeep (waar de helft van de bezoekers naar de lettersschrijvende fontein kwam kijken)
Mooiste show: Citroën
Lelijkste auto: auto van de toekomst, een hybride monster van plastic en piepschuim
Lelijkste stand: SsangYong, weggestopt in een gang en met twee lelijke auto's
Lelijkste beursbabe: Nationale Autopas die meenden hun passen te moeten verkopen door een stel opgeblazen bimbo's neer te zetten.

De foto's volgen later!

admin | Maandag 02 April 2007 - 08:39 am | | kronieken | Eén reactie