winddoos

Sinds een maand of 8 heb ik een zgn. MDA van T-Mobile. Een soort PDA met telefoon, Windows en de hele rataplan. Hartstikke leuk, mooi en handig: heel je organizer, agenda, taken, telefoonlijst en dergelijk bij elkaar. En je kunt er nog mee internetten ook! Harstikke leuk zo'n mini-pc. Maar het blijft natuurlijk wel een computer. Met Windows. Dus dat kan crashen.

Toen ik gisteren een sms'je typte, viel opeens het scherm weg en startte hij opnieuw op. Oké, nog geen paniek, wat nu? Ik werd begroet met het setup-scherm dat ik ooit als eerste zag toen ik hem kocht. Iets meer paniek maar ik ging er maar doorheen. Toen dat achter de rug was, startte Windows zelf op. Een blik op het scherm zei me al genoeg: alles kwijt...

Afspraken, telefoonnummers, documenten, programma's etc.: allemaal gewist. Ik onderdrukte de neiging om het apparaat ter plekke kapot te gooien. Na wat googlen blijkt het probleem te worden veroorzaakt door een lege accu. Vreemd, aangezien ik hem gisteren nog aan de voeding heb gelegd. Typisch Windows-probleemje? Klinkt een stuk plausibeler.

Uiteindelijk blijkt een papieren agenda dus toch nog het veiligst.

admin | Vrijdag 31 Maart 2006 - 09:59 am | | nerd-alert

koppie koppie

Nederlanders zijn volgens een onderzoekje de 'slimste' mensen van Europa. Dit soort onderzoeken is uiteraard vooral bedoeld om de populair-wetenschappelijke katernen van wakkere kranten mee te vullen. Maar als je even verder kijkt hoe de 'winnaars' dit nieuws melden, wordt het nieuws toch wel aardig.

Van het Nederlandse NU.nl:
"Nederlanders zijn het slimst van alle Europeanen. We moeten de eerste plaats echter wel delen met de Duitsers. Gemiddeld hebben inwoners van beide landen een IQ van 107, zo staat in een onderzoek van de Universiteit van Ulster in Noord-Ierland, waaruit de Britse krant de Times maandag publiceerde."
Oké, leuk. Maar wat zeggen onze mede-winnaars bij Spiegel.de?
"Über die Studie der nordirischen Universität Ulster berichtet heute die "Times". Mit einem durchschnittlichen Intelligenzquotienten von 107 liegen die Deutschen demnach knapp vor den Niederländern (107) und den Polen (106). Es folgen Schweden (104) und Italiener (102)."
Vrij vertaald: met een IQ van 107 hebben we meer dan de Nederlanders die een IQ van 107 hebben. Right, dus wie zijn nu eigenlijk echt het slimst?

admin | Maandag 27 Maart 2006 - 08:52 am | | commentaar

een zekere oostenrijker

VIANEN - Het lichaam van de vermiste 60-jarige Oostenrijker is donderdagmiddag gevonden in de jachthaven nabij Vianen.
Gelukkig gaat het niet om een Oostenrijker die sinds 60 jaar vermist was...

admin | Vrijdag 24 Maart 2006 - 1:21 pm | | Linkdump

veranderingen

Misschien is u een kleine verandering in de lay-out opgevallen. Aan de linkerkant is het wat leger geworden en onder elk stukje staat geen reactiemogelijkheid meer. Reden: vanmorgen werd ik bij het openen van de mail getrakteerd op 163 spam-reacties! Dat is de laatste tijd al langer aan de gang en voor mij is de maat nu wel een beetje vol. Tijd voor actie dus en die is helaas voor sommigen misschien wat rigoreus.

Maar het past wel in een grotere herziening van mijn site. Vroeger schreef ik soms wel een paar stukjes per dag maar daar is de laatste tijd ... de klad ingekomen. Of wellicht heb ik minder te vertellen? Nee, ik begon echter mijn weblog als een manier om mezelf te uiten. Dat kostte alleen ook een deel van mijn privacy. En nu heb ik thuis ook een uitlaatklep in de vorm van HM aan wie ik mijn 'zieleroerselen' ook kwijt kan.

Tijd voor een andere opzet van mijn weblog dus. Geen praatpaal meer waar ik elke keer weer hoop op meer reacties maar meer een manier om mijn persoonlijke ei kwijt te kunnen. Los van wat anderen vinden.

U ziet: ik ben nog zoekende maar er komen nog meer veranderingen.

Update: ik heb van verschillende mensen de suggestie gehad Pivot-Blacklist te installeren. Die stond echter al geïnstalleerd maar werd toch omzeild.

admin | Vrijdag 17 Maart 2006 - 09:03 am | | diversen

schaapje, schaapje...

...heb je witte wol? Nee baas, het hangt nog aan het prikkeldraad.
Wol zonder schaap in Pingjum

admin | Maandag 13 Maart 2006 - 07:44 am | | fotografie | Geen reacties

zeg 's aaaa

doe maar open!Bij een nieuwe woning in een nieuwe stad hoort ook een nieuwe tandarts. Want waarom zou je drie kwartier reizen om na vijf minuten te horen dat er geen gaatjes zijn en je weer weg kunt? Hoewel ik een nieuwe arts snel genoeg gevonden had, liet ik de tandarts maar een beetje op zijn beloop. Om de één of andere reden was de motivatie voor een tandarts niet zó groot.

Maar uiteraard moet je er toch aan geloven en dus toog ik naar het Noordereiland om daar mijzelf in de mond te laten kijken. Eerst moest er een waslijst aan vragen ingevuld worden (hooikoorts: ja, HIV: nee, etc.) en daarna mocht ik op de foto. Mijn tandjes in ieder geval. Tevreden met het resultaat werd ik door de tandartsassistente in een stoel geduwd. Volgens het liedje is het altijd lente in de ogen van de tandartsassistente maar in die van mij was het een barre poolwinter.

De tandarts zelf was al even vrolijk en na wat onverstaanbare en onverklaarbare keelklanken bleek ik gaatjes te hebben in oude vullingen. Blijkbaar zit daar een houdbaarheidsdatum op en was die bij mij verstreken. Of ik maar even over anderhalve maand terug kan komen voor de eerste van drie vulsessies. Joepie...

admin | Woensdag 01 Maart 2006 - 12:55 pm | | kronieken | Geen reacties