Huize Knettergeck

Ik nodig u vandaag uit voor een ontmoeting met wat mensen die om mij heen wonen. Gewoon om eens een idee te geven van mijn inspirerende woonomgeving. Laat ik beginnen met de grootste idioot ... meest bijzondere persoon.

Jan: oude gek en kluizenaar. Leeft al 25 jaar in hetzelfde studentenflatje en verzamelt kranten (need I say more?). Tot in de douche(!) aan toe staan kartonnen(!!) dozen tot aan het plafond opgestapeld. In het dagelijkse leven werkt hij bij een uitzendbureau en helpt anderen aan een baan. 's Avonds is hij Jan de Krantenman en schuifelt hij door de gang naar zijn grot. De gangkast, die voor iedereen is, heeft hij ingepikt en heeft er zijn washok van gemaakt.

Buurman1: naaste buur en een kruising tussen Bart de Graaf, de Indonesische kok Loni, een hobbit en Rainman. Een merkwaardige, half-authistische(?) dwergindo dus. Als je hem gedag zegt, kruipt hij bijna ín de muur van verlegenheid. Gelukkig heb ik er weinig last van: als ik één keer kuch op de gang, hoor ik het komende uur zelfs geen ademhaling meer.

Buurman2: een Belg met baard die niet houdt van stiltes. Voorbeeld: de muziek staat 24/7 aan. Nog een voorbeeld: als ik met oude kranten in de lift naast hem sta en niks zeg, zegt hij: "zoooo .... oude kranten...".
Zo'n iemand dus.

Buurman 3: een Marokkaan met zoveel goud om zijn hals en aan zijn vingers dat hij in z'n eentje de goudprijs een procent omhoog drijft. Hij rijdt in een knalrode Opel Omega die volledig getuned is en heeft om zijn nek een 10 cm. lang gouden kromzwaard hangen. Zijn muren heeft hij ook rood geverfd trouwens. Eén keer heb ik zijn vriendin/vrouw gezien: toen ze angstig langs de muur kruipend en gesluierd langs me liep en snel haar huis inglipte.

Bovenbuurman: een Indonesiër die denkt dat hij Jimi Hendrix is en nog in de tijdzone van Oost-Azië leeft. Oftewel: 's nachts. Deze mafketel slaapt overdag, maar om 22:00 gaat de versterker aan waarna een nacht lang toonladders en riffs de lucht in worden geslingerd. Mijn lucht voornamelijk. Waar ik probeer te slapen.

En dan is er nog ik, zei de gek.
admin Zaterdag 18 December 2004 - 3:30 pm | | kronieken