Ochtendwandeling

The morning after the night before, zoals Joop van Zijl vanmorgen al terecht opmerkte bij het Nieuwjaarsconcert. Het voordeel van een rustige oudejaarsavond is dat je 's morgens weer lekker fris bent. Snel nam ik mijn eerste onbtijt van 2005 (vandaag allemaal "eersten van 2005"!) en wandelde door mijn wijk naar de Delflandse polders. Het was 9:15.

Er heerste volkomen rust op straat en het enige dat ik hoorde, waren mijn eigen voetstappen en de vogels die weer durfden te fluiten na het inferno van gisteren. Een kat miauwde klagelijk en vroeg om aandacht. Terwijl ik hem aaide, fladderde er een roodborstje naast me op de struik en keek ons beiden aan. Heel even voelde ik me Adam in het Paradijs toen alles nog perfect was. Tot de slang kwam. Deze morgen kwam hij ook maar dan in de vorm van een klein ettertje dat een laatste rotje gooide. De kat en het vogeltje stoven bang weg.

Even schoot de gedachte door me heen dat het nu niet zou opvallen als ik ter plekke dat addergebroed neer zou knallen. Maar ik besloot dat goede voornemens er niet voor niks waren en ik liet dat misbaksel onbekommerd weer naar binnen gaan. Ik zette mijn wandeling voort en genoot van de stilte. De paar mensen die ik tegenkwam beperkten hun aanwezigheid tot "mogge" en in stilte dankte ik hen dat ze geen "beste wensen" zeiden.

Weer thuis maakte ik me klaar voor de verplichtingen die bij deze dag horen. Handjes schudden en een wens mompelen. Even doorbijten en dan is het zo weer klaar: de overeenkomst tussen de tandarts en nieuwjaarsdag. 1 januari is eigenlijk zomaar een dag maar het voelt toch als een nieuw begin. Laat 2005 maar komen: ik ben er klaar voor!
De eerste wandeling van 2005!
admin Zaterdag 01 Januari 2005 - 1:00 pm | | kronieken

vier reacties

TBS-Report

Had ik je maar nagedaan toen je gisteren schreef dat je niks spectaculairs ging doen met oud- en nieuw…
Drank maakt meer kapot dan…. nouja, je weet wel.

TBS-Report, (URL) - 01-01-’05 18:30
steven

Lekker hoor: fris hoofd en een frisse dag! :-)

steven, (URL) - 01-01-’05 19:09
Marmein

De eerste werkdag in het nieuwe jaar is altijd het ergste, niet dat ik je pasgevonden rust weer wil verstoren hoor….

Marmein, (URL) - 01-01-’05 23:23
steven

Ik kijk er nu al naar uit…

steven, (URL) - 02-01-’05 07:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.