Gifschandaal in het Westland?

Tijdens het uitgaan hebben I. en ik altijd interessante gesprekken maar van wat ik gisteren hoorde, viel ik bijna van mijn stoel van verbazing. Wij zijn beiden opgegroeid in Naaldwijk en hij wist me iets heel interessants te vertellen over wat daar eind jaren '70, begin jaren '80 is gebeurd.

In de wijk waar hij woonde en waar zijn ouders nog steeds wonen, zit ook een bedrijf dat verf e.d. maakt: Sosef. Daar is in die periode een ongeluk gebeurd waarbij een grote hoeveelheid gif in het milieu terecht is gekomen. De bomen gingen allemaal dood en er liepen veel mannen in witte pakken rond om de boel schoon te maken. Tot zover opmerkelijk maar niet echt schokkend.

Dat werd het echter wel toen hij zei dat er sinds 1980 in één straat grenzend aan dat bedrijf in korte tijd vijf(!) zwakzinnige kinderen zijn geboren. (Zwakzinnig in de zin dat ze een IQ van onder de 80 hebben.) Ik heb geprobeerd iets over deze miniramp op internet te vinden maar tot nu toe zonder resultaat. I. sprak het vermoeden uit dat er in die tijd veel in de doofpot is gestopt omdat de gemeente en het bedrijfsleven zeer innig verstrengeld waren in het Westland.

Ik ben wel van plan om nog eens uit te zoeken wat er toen nou precies gebeurd is en wat de afloop was want mijn instinct laat ergens diep van binnen alle alarmen afgaan.
admin Zondag 02 Januari 2005 - 2:19 pm | | kronieken

Eén reactie

M.Lo

Laat Lucie berekenen of het toeval kan zijn dat in zoveel jaar in zo’n groot gebied zoveel zwakzinningen worden geboren.

M.Lo, - 04-01-’05 10:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.