Er lopen er meer los dan dat er vast zitten

Zoals ik eerder vannacht al zei: ik zeg mensen tegenwoordig graag de waarheid. Zo ook gisteren. Sinds korte tijd zit ik in een commissie waar een aantal mensen de belangen behartigt van anderen. Tot zover niks aan de hand en tot zover ging alles ook nog goed.

Tot één van die mensen zich volstrekt onhandelbaar begon te gedragen en wel zodanig dat er niet mee viel samen te werken. Voor mij was dit na de eerste vergadering al redelijk duidelijk maar toen bij een vorige vergadering één iemand zat te huilen, een ander er dicht tegenaan zat en meneer zelf niet doorhad hoe achterlijk hij bezig was, begon het voor de anderen ook duidelijk te worden.

Aanleiding voor dit alles was de vraag of iemand zich neer dient te leggen bij het als één man naar buiten willen treden als commissie. Wij vonden van wel, hij van niet. Vervolgens kregen we gisteren een tirade toespraak waar de honden geen brood van lustten. Niet alleen Churchill werd gebruikt maar ook, daar is-tie weer, Hitler werd genoemd. Over Godwin's Law gesproken.

Oorspronkelijk zouden we een kwartier gebruiken om te stemmen over de stellingen maar na 2,5 uur zaten we nog te bakkeleien en aan een zouteloos compromis te werken. Uiteindelijk heb ik de stekker eruit getrokken en duidelijk gemaakt dat als hij zou blijven, ik zou gaan. Twee à drie anderen besloten mijn stap toen ook te volgen waarmee de commissie de facto werd opgeheven.

Het blijft jammer dat een prachtig initiatief dat door enthousiaste mensen is opgestart, door één contactgestoord iemand compleet vernield wordt. Na 2,5 uur was ik zover om zijn kop van zijn lijf te rukken en dus besloot ik naar huis te gaan. Drie uur slaap verder weet ik niet hoe de anderen verder zijn gegaan, maar één ding weet ik wel: iemand zou zich helemaal kapot moeten schamen. Jammer is alleen dat het waarschijnlijk niet eens door dat stuk Berlijnse Muur voor zijn hoofd doordringt.
admin Maandag 17 Januari 2005 - 07:12 am | | kronieken

drie reacties

nanos

Als ik het goed begrijp, na voorafgaande logs, gaat het om de bewonerscommissie van een gebouw????
En daar worden Churchill en Hitler bij gehaald????
………….

nanos, (URL) - 17-01-’05 11:46
Marmein

Tja, het is inderdaad een feit dat bij dit soort mensen het kwartje totaal niet valt. Hij zal het waarschijnlijk als een overwinning beschouwen.

Marmein, (URL) - 17-01-’05 12:35
steven

Nanos: Yep, zie je wat ik bedoel met de titel? Marmein: Volgens mij ook. Ik beschouw het als een groot verlies en een enorme gemiste kans. Ik hoop dat de rest hem nog eruit gooit.

steven, (URL) - 17-01-’05 12:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.