Drie verschillende sferen

Vanmorgen hing er een mooie mist over de omgeving dus ik besloot een wandeling te gaan maken. En wie wandelen zegt, zegt fotograferen bij mij. Met een kaartje vol kwam ik terug waarna ik meteen Photoshop CS opstartte om eens met wat foto's te gaan spelen. Zie hieronder drie totaal verschillende resultaten van het bewerken van dezelfde foto. De meest geslaagde? Zeg het maar.
Wandelfoto 1
Dit is de bewerking zoals ik hem bij het maken van de foto al in gedachten had. Het geel van het riet is hier wat versterkt en de foto is wat opgelicht. Ook heb ik het groenknaal iets versterkt waardoor het net een iets beklemmender beeld wordt.
Wandelfoto 2
Na het spelen met de curves kwam dit resultaat eruit. Hij straalt iets meer mysterie uit dan de eerste en de scherpte-diepte is heel vreemd opeens: alsof er een glasplaat ergens tussen de bomen staat.
Wandelfoto 3
De versie die het dichtst bij het origineel is gebleven. Ik heb alleen een warm-filter gebruikt en dit is denk ik de rustigste van de drie.
admin Vrijdag 04 Februari 2005 - 12:48 pm | | fotografie

vijf reacties

Cheers

Foto 1 vind ik het mooist en het meest natuurlijk. Het mooiste van mist vind ik als hij laag hangt maar niet de grond raakt. Dat effect zie ik het meest terug in foto 1. Ik ben wel benieuwd naar het orgineel.

Cheers, (URL) - 04-02-’05 16:07
Marmein

Wat mij betreft wordt het nr 1. Nr 3 was een goede tweede, maar daarvan is de lucht te wit.

Marmein, (URL) - 04-02-’05 22:48
jeroen

Nr 2 is te geshopt. Dat zie je.
Bij nr 1 wordt het geel te dominant waardoor de compositie uit balans raakt.
Nr 3 heeft mijn voorkeur. Maar je zou de bovenkant idd een puntje minder wit kunnen maken. Mooie foto.

jeroen, (URL) - 05-02-’05 09:15
steven

Die bovenkant is moeilijk minder wit te krijgen omdat het in het ‘echie’ ook wit was door de mist.

steven, (URL) - 06-02-’05 19:54
shelly

This is the coolest La Cocina.

shelly, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 17:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.