Agenda

Over taal gesproken, de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Condoleezza Rice, kan er ook wat van. Ze is net begonnen aan haar eerste rondreis in functie voor besprekingen en kennismakingsgesprekken. Op bezoek bij de trouwste bondgenoten in Londen, werd ze ook gevraagd naar de plannen m.b.t. Iran. Bush had Iran vier jaar geleden al ingedeeld bij de As van het Kwaad en net nu de eerste steen (Irak) gevallen is, noemde hij Iran opnieuw nadrukkelijk in zijn State of the Union. Tijd voor de vraag die een ieder op zijn lippen heeft.
Despite tough new language on Iran, Secretary of State Condoleezza Rice said Friday that a U.S. attack on the Tehran regime is "simply not on the agenda" for now.
Subtiel. Het staat niet op de agenda om Iran aan te vallen. Bij mij staat het vandaag niet op de agenda om boodschappen te doen. Het staat ook niet op de agenda om met mijn hoofd tegen een muur aan te lopen. Dat wil echter niet zeggen dat ik beide dingen toch kan doen.

Zo is het met Iran ook. Natuurlijk staat het nu niet op de agenda. Irak heeft net de eerste stap op weg naar herstel gezet en de VS zit nog tot aan z'n nek in de problemen daar. Het heeft nog heel wat pr nodig om de wereld weer enigszins met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. En dan zouden ze het buurland van Irak aanvallen, dat óók een enorme olievoorraad hebben? Right.

Maar Rice die aangeeft dat een aanval "op het moment niet op de agenda" staat, laat wel heel nadrukkelijk de deur open voor een toekomstige afspraak met Teheran. Bush heeft er vier jaar de tijd voor. Zullen we zeggen ... 2007?
admin Zaterdag 05 Februari 2005 - 09:56 am | | commentaar

Eén reactie

shelly

Your site is amaizing. Can I share some resources with you?

shelly, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 17:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.