de jaren '80

3FM (of Hilversum 3 zoals ik het nog steeds noem) heeft de week van de jaren '80. Muziek van vroegah. Hele bandjes heb ik nog volgeplempt met die Huey Lewis and the News-bagger die je normaal alleen maar op verzamelcd's tegenkomt die verkocht worden door Paul King (Love and Pride, ook vreselijk!). Ik vond het allemaal even erg.

Toen brak er in de jaren '90 een periode aan dat ik het eigenlijk toch best wel geweldige muziek vond. Ik was er immers mee opgegroeid en in de tijden van de snoeiharde gabber vierde de nostalgie naar melodieuze muziek hoogtij. Nu zit ik al twee dagen naar Hilversum 3 te luisteren en kom ik tot een vreemde constatering. Ik vind het vre-se-lijk saai.

Waardoor zou dat komen? Zou de jaren '80-nostalgie niet meer dan compensatie geweest zijn voor de troep uit de jaren '90? Zijn de Coldplay's, Keane's en Radiohead's verantwoordelijk voor een herwaardering van de melodieuze pop? Ik mag het hopen. Laten we dan de 80's-week maar eens een paar jaar overslaan. We zitten nu in het 00-tijdperk. Nu alleen nog een goede term voor dit decennium.
admin Dinsdag 19 April 2005 - 08:18 am | | cultuur

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.