down

Het schijnt dat mijn site en mail vandaag niet bereikbaar waren. Ik was aan het werk en durfde nog niet helemaal van mijn nieuwe internetvrijheden gebruik te maken dus ik weet het niet. De uitleg van de hosting provider:
De webserver is in de loop van de middag weer online gekomen, en een voor een zijn daarna ook de email, databases en ftp-server weer geactiveerd.

Het probleem zat er 'm in dat er vanaf de server een ddos aanval is uitgevoerd op een andere server. In het kort houdt dit in dat er een script was, dat zoveel mogelijk pagina's opvraagt bij een andere server met het doel om deze server omver te krijgen.

Dit kwam vanmorgen aan het licht doordat de beheerder van het datacenter waar de servers staan er achter kwam, en de machine toen ontkoppelde om de andere machines te beschermen. Hierna is deze aanval gestopt, en de schade op de server hersteld.
admin Maandag 25 April 2005 - 7:58 pm | | diversen

Eén reactie

R()()sje

De aanval gestopt? Klinkt ernstig… ;-)

R()()sje, (URL) - 26-04-’05 17:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.