bad boys

Op mijn werk nodigen we regelmatig huiseigenaren uit om over hun huis te praten. Niet vanwege het leuke behang of dat snoezige tuintje, maar voornamelijk vanwege problemen en overlast. De vier basisingrediënten zijn daarbij drugs, hoeren, illegalen en woekerhuren. Die mensen zijn als eigenaar eindverantwoordelijk en dus worden ze op het gemeentematje geroepen. Omdat ik op mijn beurt weer verantwoordelijk ben voor de afhandeling van dit soort gesprekken, ben ik nu bij elk gesprek aanwezig. En dat is leuk!

Vooral omdat je vantevoren nooit weet wat je tegenover je krijgt. Soms komt er een enorme vent binnen die jou met één knipoog doormidden zou kunnen breken en die vervolgens een mak lammetje blijkt. Een andere keer komt er een timide man binnen die een straatvechter blijkt te zijn en ook kan vloeken als een bootwerker. Het is elke keer weer een verrassing.

Nu hadden we een klant van de laatste soort. Een rustige man vergezeld van zijn dochter die het vertaalwerk zou doen. Hem werd verteld dat hij zijn huis volgestopt had met illegalen en van die mensen ook nog eens een astronomische huur aftroggelde. Gevolg: zijn pand was gesloten. De rustige oude man ontpopte zich toen opeens als een woesteling die weigerde ook maar ergens met mee te werken. Zijn dochter vertaalde zijn klachtenstroom maar probeerde tegelijkertijd de zaak nog te redden. Dat lukte helaas niet.

Als hij mee had gewerkt, was hij met een kleine boete weggekomen. Nu wordt echter het volledige arsenaal opengetrokken dat we in huis hebben: dwangsommen, belastingdienst, Openbaar Ministerie, etc. Dat hij daarbij ook nog eens bij een voor ons bekende werkgever werkt, helpt ook niet echt. ?Oh ja?? Iek neeme nu onslag!? Dat is alvast één probleem minder?
admin Vrijdag 13 Mei 2005 - 08:44 am | | kronieken

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.