spiegeltjes en kraaltjes

Het was gisteren een Christelijke feestdag in de lente en dat betekent behalve een zoektocht naar "wat we nou weer moeten doen", ook de jaarlijkse antiekveiling in Maasland (ZH). Elk jaar ga ik daarheen en elk jaar kom ik ook wel met een nieuwe schat thuis. Soms een oude pot, dan weer een bord of wat leuks voor aan de muur.

Dit jaar had ik mijn zinnen gezet op een oude schoolplaat met uitzicht op de polders van Schiedam (pre-dioxine) en op een antiek houten Mariabeeldje. Helaas voor mij zat de veiling vol met de typische Maaslander vrouw: zoveel geld dat ze van gekkigheid niet meer weet waar ze het aan uit moet geven. Dus werden onder luid gejuich en gejoel mijn schatten onder mijn neus vandaan gekocht. Cultuurbarbaren...

Voor me zat nog een bekende Maaslandse: minister Van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking. Zij bood ook lustig mee en veroverde een antieke ring, een gouden armband en een horloge. Ik moest meteen aan spiegeltjes en kraaltjes denken. Ze zijn vast aftrekbaar.
admin Dinsdag 17 Mei 2005 - 08:28 am | | kronieken

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.