tussen kunst en kitsch

Tussen Kunst en Kitsch is verreweg één van mijn favoriete programma's. De combinatie van mooie antieke spullen en idioten die denken dat hun Ravensburger-schilderij een onbekende Rembrandt zou kunnen zijn, levert prachtig televisie op. Gisteren waren de opnamen in Scheveningen en uw verslaggever was daarbij aanwezig.

Het feest begon meteen al toen we (ik en moeders) moesten wachten tot we naar binnen mochten. Backstage liep ook een camera rond die mensen interviewde over hun schatten. Prompt grepen oudere dames naar de lipstick om nog wat van hun gezicht te maken. Nerveus staken er aantal ook nog een sigaret op.

Op het moment dat de volgende vijftig gelukkigen naar binnen mochten, stormde de marmeren beelden, Biedermeiertjes en huilende zigeunertjes naar binnen. De deskundigen werden bijna besprongen. Wij hadden twee oude borden meegenomen en een tegel. De twee borden bleken niet zeldzaam en niet duur te zijn dus was al onze hoop gevestigd op de tegel. Na lang kijken en peinzen, besloot de deskundige dat het om een 19e-eeuwse gevelsteen ging en dat die zo'n 150 euro waard was. Nou ja, toch leuk...
admin Dinsdag 24 Mei 2005 - 09:06 am | | kronieken

twee reacties

Marmein

Een heerlijk programma inderdaad. Vooral die korte shotjes tussendoor vind ik geweldig.

Marmein, (URL) - 24-05-’05 21:49
Tante To

Ook een van mjn favorieten!!

Tante To, (E-mail ) (URL) - 24-05-’05 23:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.