woning-update

Het was me het weekendje wel, zegt men dan. Even een kleine terugblik zodat alle meekijkende lezers ook weer op de hoogte zijn. Afgelopen donderdag kregen HM en ik de sleutel van ons paleisje. Meteen 's middags zijn we het laminaat gaan kopen. Na eerst bij IKEA verbaasd te hebben gekeken naar de belabberde kwaliteit, zijn we toch maar naar een échte stoffeerder gegaan. En ja hoor: nog goedkoper ook en eigenlijk veel mooier! De bestelling luidde uiteindelijk Whitewash-eiken voor het huis en antraciete plavuizen (nee, het is echt laminaat) voor de keuken.

Nadat we vrijdagochtend de bestelling hadden gehaald en de 42 pakken laminaat vele verdiepingen omhoog hebben gesjouwd, was het tijd voor de volgende must-buy op ons lijstje: witgoed. Hier waren de rollen redelijk vertrouwd verdeeld: ik zocht het fornuis uit (ik kook), HM de wasmachine (zij wast) en samen deden we de koelkast. Dat we er nog een mini-vaatwassertje bijkregen, was leuk meegenomen natuurlijk.

Tot zover de spielerei. Zaterdag wachtte het echte werk: het laminaat leggen. Gelukkig heb ik een erg handige en hulpvaardige familie zodat, toen het stof was neergedaald en de zon reeds ondergegaan was, er een prachtige bíjna-echt-houten vloer lag. Om de keukenvloer ook nog op maat te gaan zagen en timmeren, leek ons niet echt fijn voor de buren zodat om 22:00 het licht uitging.

De volgende dag werden de spieren weer snel opgewarmd door de keuken die nog gelegd moest worden. Helaas bleek het flitsende systeem van de rest van het huis niet van toepassing op de keuken. Na veel rammen, beuken en slaan bleef er een richel zichtbaar die de zondagsrust van de buren behoorlijk zou verstoren. Maar terwijl ik aan het werk ben, wordt hier als het goed is door HM aan gewerkt dus we houden moed dat per vanavond de hele woning van een mooie vloer voorzien is.

Ik heb er nog steeds zin an!
admin Maandag 19 September 2005 - 12:58 pm | | kronieken

twee reacties

M.Lo

ben benieuwd naar het resultaat van jullie noeste arbeid!

M.Lo, - 19-09-’05 13:01
<span class='registered'>steven</span>
Jullie moeten maar snel eens langskomen! Waarschijnlijk (hopelijk) gaan aanstaand weekend de eerste meubels over.
steven, (URL) - 19-09-’05 13:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.