groen is goed

Op naar de modemloze draad!Als afgestudeerd politicoloog verwacht men ongetwijfeld een doorwrochte (oei, een moeilijk woord!) analyse van alles wat er in het Haagsche is gebeurd de afgelopen dagen. Ik kan u allen geruststellen: die heb ik niet. Gaan we terug naar de échte problemen van het leven: hoe leg je een draadloze verbinding aan?

Inderdaad, want terwijl Nederland zich binnen een week onsterfelijk belachelijk maakt door eerst kaartje te leggen met een dolgedraaide scheidsrechter en vervolgens een kabinet laat vallen op een niet wel niet wel terecht afgegeven paspoort, hield ik me met andere zaken bezig. We hadden uiteraard al internet thuis maar dat kwam nog via een lang snoer door de kamer. De modem stond in de hoek van de woonkamer en de pc in de hoek van een slaapkamer. Dat snoer was voor de katten leuk (hoera, spelen!) maar voor de estheticus in ons een gruwel. Dat de modem het afgelopen week definitief begaf was dan ook een blessing in disguise.

De snelle verkoper van de MediaGigant gaf aan dat de nieuwe adsl-modem met draadloze verbinding binnen tien minuten geïnstalleerd zou zijn. Het werden er uiteindelijk zestig. Maar zowaar: na wat gepieker, nog een keer de handleiding doorlezen, nog een keer het installatiescherm doorlopen en nóg een keer opstarten, kwam er opeens een internetpagina op het scherm. Eureka! Ik was geniaal!

Nu kan ik eindelijk lekker internetten terwijl de bitjes en bytejes door de lucht vliegen en wordt mijn blik continu naar de taakbalk getrokken waar een lampje staat dat aangeeft hoe goed of slecht de verbinding is. Hij is nu groen. En dat is goed.
admin Zondag 02 Juli 2006 - 9:32 pm | | kronieken