vrijdagmiddag

Ik weet niet hoe dat bij andere bedrijven of instellingen gaat maar de vrijdagmiddag in ambtenarenland is legendarisch. Probeer voor de grap eens een instelling of ambtenaar na 15:00 te pakken te krijgen en Homerisch gelach zal je ten deel vallen van de eenzame sterveling die nog achtergebleven is. De meeste overheden zijn op vrijdagmiddag ongeveer net zo goed bezet als een bar mitswa in Libanon.

Op vrijdagmiddag worden er eerst standaard friet en andere snacks gehaald. Daarna, alsof iedereen spontaan buikloop krijgt van de kroketten en frikadellen, druipen alle collega's af. De eerste gaat wat eerder weg voor de zieke poes, de ander omdat er exáct 36 uur op zitten en een derde ziet er geen heil meer in aan een nieuwe klus te beginnen. Inmiddels ben ik al zover dat ik de zaken waar ik niemand anders voor nodig heb, opspaar voor de eenzame vrijdagmiddagen. Voor vragen kan ik nergens meer terecht en zelfs de schoonmakers kijken verbaasd dat er nog iemand zit.

Enfin, dat ik dit stukje kan schrijven zegt ook wel iets. Tijd om naar huis te gaan.
admin Vrijdag 14 Juli 2006 - 2:00 pm | | kronieken

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.