recensie: lonely hearts

Lonely HeartsDe sneak preview van gisteren was Lonely Hearts. Het is een verfilming van het waargebeurde drama van de Lonely Hearts Killers. Dit stel spoorde hun slachtoffers op via contactadvertenties, plunderden vervolgens hun bankrekening en vertrokken daarna weer, een lijk achterlatend.

Hoofdrollen zijn er voor John Travolta, James Gandolfini en Salma Hayek waarbij vooral de laatste indruk maakt door de pure haat en kwaadaardigheid die uit haar smeulende ogen straalt. De aankleding van de film is zeer mooi verzorgd: puur film noir met gleufhoeden, vleugelauto's en moeilijk kijkende detective's.

Omdat het een bekend waargebeurd verhaal is, weet je hoe het af gaat lopen. De uiteindelijke afloop is dan ook in de eerste minuten al te zien. Om toch de spanning terug te laten keren, mag het karakter van Travolta met zijn persoonlijke demonen aan de slag in zijn jacht op de twee moordenaars. Helaas komt dat onderdeel wat minder goed uit de verf. Maar door de acteerprestaties van vooral Hayek en de mooie aankleding, krijgt hij toch een voldoende.

"The similarity between a donut and a cop is that they're only good with a hole in 'em"
"That's also true for most women"


admin Woensdag 10 Januari 2007 - 07:19 am | | film

Eén reactie

Tobias

Grappig, ben gisteren ook naar de sneak geweest en heb dezelfde film gezien en gerecenseerd. Wat betreft de beoordeling en argumentatie zitten we geloof ik dan ook op één lijn.

Tobias, (URL) - 10-01-’07 17:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.