natte droom

OchtendbuitjeHet gebouw waar ik woon, is gebouwd in 1990. Voor het gemak noem ik dat nog maar even nieuwbouw omdat het toch onder het gemiddelde van de hele stad zal liggen. De voordelen van nieuwbouw zijn plenty: nog weinig gebreken, modern, nieuwste bouwkundige inzichten etc. Dat nieuw niet persé beter betekent, kwamen we vanochtend achter.

Ik werd eerst wakker van de wind en regen tegen het raam. Dat is vrij uitzonderlijk want meestal staat de wind schuin op het gebouw. Vanochtend stonden we echter pal in de wind en de regen kletterde dan ook vrolijk tegen het raam. Lekker geluid vind ik dat. Buiten regen en kou en jij binnen onder de wol en lekker warm. Langzaam voelde ik me wegglijden in een droom. De regen was echter zo hard dat deze ook mijn droom begon te overheersen. Zo zeer zelfs dat ik bijna de druppels op mijn hoofd kon voelen. Ik voelde eens aan mijn voorhoofd en tot mijn verbazing liep daar een echte druppel overheen!

Ik was uiteraard meteen klaarwakker en keek verschrikt of het raam soms openstond. Dat was niet het geval maar wel zag ik twee kleine plasjes op de vensterbank liggen en er liep een dun straaltje water over het raam. Wat was er aan de hand? Het bleek dat het nieuwe moderne luchtrooster in het raam niet opgewassen was tegen de slagregen die recht op het raam stond. Door de spleten en kieren kwamen druppels naar binnen en toen het eenmaal stroomde, bleef het stromen.

Binnen no-time waren HM en ik in de weer met handdoeken en washandjes en verdeelden we de taken tussen de slaapkamer en de filmkamer. In de woonkamer was gelukkig niks aan de hand. Daar was namelijk nog een ouderwets bovenraampje. Uiteraard zeer uit de tijd, maar er komt geen druppel naar binnen. Moet het volgende huis dan maar een grachtenpandje uit de 17e eeuw worden?
admin Zondag 21 Januari 2007 - 12:36 pm | | kronieken

Eén reactie

Rochelle

ik wil graag een boekje over natte dromen.
als dat kan alvast dank u wel;)
groetjes Rochelle

Rochelle, (E-mail ) - 05-04-’07 11:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.