recensie: blood diamond

In Blood Diamond volgen we Solomon die midden in de burgeroorlog van Sierra Leone als dwangarbeider een diamant vindt die hem vrijheid kan geven. Hij moet echter eerst zijn familie en tot kindsoldaat gehersenspoelde zoon terugvinden. Hier gaan Leonardo di Caprio en Jennifer Connelly hem bij helpen. Ieder heeft echter een eigen agenda.

De film geeft een indrukwekkend beeld van een volgens sommigen verloren continent met zijn vuile oorlogen en vuile diamanten. De kijker wordt daarbij zeker niet gespaard. Maar gelukkig is er ook veel ruimte voor de schoonheid van het landschap. Dit maakt de harde werkelijkheid des te tragischer want om een zekere politicus te parafraseren: dit continent verdient toch zoveel beter?

Di Caprio zet een sterke rol neer evenals zijn tegenspeler Djimon Hounsou en hun Oscar-nominaties zijn dan ook zeer terecht. Eentje om over na te denken en voor in de dvd-kast.
admin Woensdag 21 Februari 2007 - 7:02 pm | | film

Eén reactie

Tobias

Prima film ja en ook wat betreft beoordeling (4 van 5) ben ik het met je eens! Benieuwd alleen of het tot een Oscar zal komen; de helft van de mensen in de zaal zal namelijk versierd zijn met diamanten. Met andere woorden: de film is niet bepaald een reclamespotje voor de gemiddelde Hollywoo-ster. Ik vond het einde overigens iets teveel Hollywood.

Tobias, (URL) - 22-02-’07 02:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.