survival

In de banner hierboven zal de geoefende heuvelliefhebber meteen de glooiende hellingen van het Ardenner landschap herkennen. Hier waren we enkele weken geleden te gast in een oud hotel. Samen met 17 andere vrienden konden we van alle faciliteiten gebruik maken waar de Ardennen zo bekend om zijn. Zoals daar zijn: een sauna, een pingpongtafel, de Nintendo Wii en natuurlijk niet te vergeten de druilerige plensbuien.

In het gebied rond Malmedy stikt het van dit soort huisjes. Groot genoeg voor een mannetje of 20, sauna in de kelder, beddengoed op zolder en heuvels rondom. Als daar maar geen Hollanders op afkomen! Weggevlucht uit het platte land zitten die er echter in overvloed. Zoveel zelfs dat ik me wel eens afvraag wie er nog echt wonen en of het niet allemáál vakantiehuisjes zijn geworden. Ik kwam daar achter toen ik geld moest gaan pinnen. De TomTom zei dat de dichtstbijzijnde geldautomaat 6,5(!) km verderop was. Eenmaal daar aangekomen zag ik alleen maar bejaarden, arme Belgen en ondanks de regen verplicht vrolijk kijkende Nederlanders rondsjokken.

In een grijs verleden na een wederom geslaagd weekendje weg met vrienden heb ik wel eens zitten dagdromen om daar later een tweede huisje te kopen. Lekker dichtbij, niet duur en een mooi gebied. Maar laten we eerlijk zijn: 6,5 km moeten rijden om geld te pinnen wat je vervolgens nergens kan besteden omdat er geen fatsoenlijke winkels zijn, is wel heel erg 'survivalen in de Ardennen'. Een weekend per jaar is wel genoeg België.
admin Donderdag 22 Maart 2007 - 1:52 pm | | kronieken

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.