de magere paashaas

sonja bakker-toetjeDe Paashaas is weer terug naar Spanje dus alle nog niet gevonden eieren krijgen geen cadeau in hun sok bij de open haard. Ik weet niet hoe Pasen bij u wordt gevierd, maar bij ons betekende dat vooral brunchen. Dat was altijd een eetfestijn met allerlei lekkere hapjes als croissants, paté en chocolade-eieren. Dit jaar zou het echter anders zijn.

Sinds een aantal weken heeft het Sonja Bakker-virus namelijk ook bij ons toegeslagen. De honderdduizenden die ons voorgingen in het kopen van haar boeken, hebben wij als makke schapen gevolgd en in plaats van een kookboek ligt nu 'weekmenu 3' op het aanrecht. Normaal at ik 's ochtens vier bruine boterhammen, een paar glazen melk en misschien nog wat yoghurt. Nu ligt er een cracker op mijn bord met een streng afgemeten hoeveelheid magere yoghurt ernaast. Toch valt het hongergevoel me erg mee en mis ik de chips niet eens zo heel erg. Belangrijker nog: de kilo's vliegen eraf. Met de zomer voor de deur geen overbodige luxe.

Terug naar de paasbrunch. Na wat crackers met paté, minibroodjes met ham en verse jus met vruchtensalade had ik niet het gevoel dat ik iets miste. Sterker nog: het was heerlijk, ik zat vol en had me toch aan het Sonja Bakker-regime gehouden. Maar zodra het dieet er op zit en het streefgewicht is bereikt, beloon ik mezelf wel met een heerlijke pizza. En met een koekje bij de thee, want anders dan met de chips mis ik dat wel!
admin Dinsdag 10 April 2007 - 2:34 pm | | kronieken

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.