Komt dat schot!

De kogel is door de kerk: John de Mol krijgt de meeste voetbalrechten. Hij mag vanaf het volgende seizoen de samenvattingen gaan uitzenden. Ook de andere pakketten van live-wedstrijden, decoderbekers en samenvattingen van doelpunten zijn zo georganiseerd dat (behalve op de radio) De Mol?s vinger in elke pap zit.

Het was daarom opmerkelijk op het journaal te moeten zien, hoe de NOS het eigen verlies versloeg. Alsof Nederland net in de finale op penalty?s verloren had, keek de verslaggever de camera in. Na wat zure vragen aan een glunderende De Mol, werd ons nog een enquête opgedrongen door de huisenquêteur van de NOS Maurice de Hond waarin ?Nederland? het jammer vond dat Studio Sport verloren had.

Het zal u niet verbazen: ik vind het prima! Want worden we er slechter van? Studio Sport blijft bestaan en kan eindelijk ook eens aandacht gaan besteden aan andere sporten. John de Mol koopt de werkloze verslaggevers bij de NOS weg (zag u Evert ten Napel met euro?s in zijn ogen zitten?) dus de kwaliteit van verslaggeving blijft. We krijgen er vrijdagavond live een wedstrijd bíj. De live-wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV blijven gewoon achter de decoder zoals het nu ook is en de verschillende clubs krijgen er een flinke bak geld bij.

Dat geld kan besteed worden aan nieuwe spelers maar uiteraard ook om mee te betalen aan de absurde veiligheidskosten die bij vrijwel elke wedstrijd door de gemeenten gemaakt worden. En voor Jan met de Noppen die gewend was elke zondag met het bord op schoot naar voetbal te kijken, is de enige aanpassing dat i.p.v. nummer twee hij nu voor kanaal dertig kiest (want waar zit Nickelodeon anders, niet waar?).

Oh ja, de NOS had miljoenen geboden voor de rechten. Die zijn dus nu blijkbaar over. Die kunnen dan mooi gestoken worden in hoogstaande nieuwe programma?s waarmee de publieke omroep zich kan onderscheiden. En dat doe je niet met kansloze soaps als Het Glazen Huis of met domme spelletjes.

Augustus 2005? Ik kan er bijna niet op wachten!
admin Donderdag 23 December 2004 - 11:15 am | | kronieken