Agressie

In Amerika heb je min of meer vrij wapenbezit. Het is zelfs in de grondwet vastgelegd. In Nederland niet en dat is maar goed ook want anders waren vanochtend al minimaal drie slachtoffers te betreuren geweest.

Eerst was de tramchauffeur veel te vroeg waardoor ik de tram miste, vervolgens was de fietsstallinghouder op het station te laat waardoor ik maar mag hopen dat mijn fiets er straks nog staat en als laatste wilde ik een strippenkaart bij de balie kopen maar bleek het loket gelosten. Oké, dat laatste kan. Maar dat onnozele wicht aan de kassa bleef me aanstaren alsof het gek was dat ik niet naar binnen kon. Waardoor ik weer dacht dat de deur wellicht gewoon traag open ging en nog langer bleef staan, waardoor zij weer naar me keek? Enfin, zo stonden we daar een minuut schijnbewegingen te maken.

Inmiddels kwam het bloed onder m?n nagels vandaan en konden mijn tenen niet verder kromstaan. Zou het geen oplossing zijn om rond lantaarnpalen een soort stootkussen te maken waar mensen hun agressie op kunnen botvieren? Het zou heel wat leed op straat schelen, vermoed ik.
admin Donderdag 23 December 2004 - 3:00 pm | | kronieken