Apologie

In een aantal interessante reacties gisteren werden wat verkapte vragen gesteld, veronderstellingen geuit of dingen beweerd over mij waar ik maar al te graag op in wil gaan. Hoera, ik mag over mezelf praten! Voor uw gemak behandel ik ze puntsgewijs (nou Steven, je maakt het ons weer erg gemakkelijk!)

- Ik ben op mijn log anders dan op het forum van web-log.nl (daar zat ik eerst met met mijn log (red.))
Zeker. De situatie is ook anders. Daar ben ik vooral om mensen te helpen en soms om reacties te geven op wat anderen beweren. Op mijn log vertel ik vooral wat mij bezig houdt of wat ik meemaak. Op het forum komt de input van De Mensen en hier verzorg ik de input zelf. Dat maakt het verschillende wellicht, waarmee we naar punt twee kunnen.

- Ik raak snel geïrriteerd
Guilty as charged. Ik erger me vrij snel aan van alles. Domheid, ondoordachtzame handelingen, geklets in de ruimte, kinderachtig gedoe. Kortom: eigenlijk alles wat andere mensen doen. Meestal lijd ik in stilte maar mijn weblog is een aardige uitlaatklep.

- Ik irriteer anderen graag
Dat mocht ik willen! Ik kom soms wat irritant over wellicht maar dat is niet helemaal hetzelfde. Ik zou anderen wel graag terug willen irriteren alleen al om ze te laten voelen hoe het is. Maar vaak zucht ik dan eens diep, kijk meewarig naar buiten en denk: ach, al die moeite voor die onnozelaars... Maar diep van binnen smeult het en zit er een klein ettertje te springen om naar buiten te komen!

- Ik ben sympathiek en intelligent
Ja hoor.
Dat was een kort antwoord!
Inderdaad.

- Ik ben te trots op wat ik allemaal weet
"There is nothing more exciting than pointing out the shortcomings of others" (citaat uit Clerks). Ik zei al eerder dat ik niet van domheid houd maar de wereld lijkt er wel van vergeven. Als ik me ga irriteren aan domme opmerkingen mag ik mensen graag met hun neus op de feiten drukken. Het gestotter en gestamel dat volgt, geeft momenten van enorme euforie. Een onhebbelijke gewoonte, ik weet het.

- Ik weet ook een heleboel
Ik ben vrij algemeen ontwikkeld ja.

- Ik ben aardiger dan wie ik wil laten zien
In het Echte Leven ben ik uiteraard de schuchterheid en verlegenheid zelve. Ik ben die jongen die op feestjes in een hoek op de bank zit. Ik was die jongen die achterin de klas zat met altijd dat petje op. Niet gezien? Precies.
Mensen die denken mij te kennen doordat ze mijn log lezen, zullen mij in het dagelijkse leven nooit herkennen.
admin Vrijdag 24 December 2004 - 07:00 am | | kronieken

zes reacties

steven

Test
Edit: en nu staat die tijd weer goed!

steven, (URL) - 24-12-’04 12:14
Homeira

Ik ben blij dat je het fijn vond om over jezelf te praten. Daar is helemaal niks mis mee. En ik ben blij ook omdat dingen die ik beweerde wel waar zijn en jij er mee eens bent. Ieder ziel is een groot universum. Alleen god weet wat er allemaal in zit. Jij zegt zelf dat je verlegen bent. Dus het verbaast met niet dat je in je echte leven helemaal niet van confrontaties houdt. Dan ga je je agressie (die niet te weinig is) in je lijf verzamelen. Dat is niet goed voor je. Jij bent Boos. En dat vind ik erg jammer voor zo?n jonge talentvolle man. Opzicht is het erg goed dat je je agressie op het internet kwijt kan. Ik las een keer in het nieuws dat loggen niet goed voor de gezondheid is. Omdat door dingen te schrijven, zullen mensen alles vóór ogen zien en dat ze daarmee met hun pijn en problemen geconfronteerd worden. Maar in sommige gevallen kan het dus wél gezond zijn. Bijvoorbeeld jouw geval. Ik ben iemand die wel van confrontaties houdt. Soms ben ik zo direct dat ik later spijt van krijg. Daarmee kwets ik mensen. Maar als iemand mij kent weet ie dat ik het goed bedoel. Dus meestal komt het goed. Ik ben nu benieuwd hoe je er uit ziet! Komt er ooit een foto van je op je site?!

Homeira, (URL) - 24-12-’04 12:37
steven

Komt er ooit een foto van je op je site?!
Nee. Die heeft er ooit gestaan en daar werd meteen misbruik van gemaakt.

steven, (URL) - 24-12-’04 12:42
nanos

Ik lees je logs graag, en andermans fouten verbeteren mag, vooral als ze erg opvallen. Ik probeer dat zelf te vermijden, maar ik ben dan ook ouder, zeg maar fossiel. Soms is het trouwens beter minder direct te zjn en bedekte termen te hanteren. Maar toch even dit: Je ergert je aan iets dat je irriteert. Dus je irriteert je niet, je ergert je. Dat is uitgebreid en zonder resultaat op het forum behandeld.
Mijn weblog heet waarschijnlijk te veel plaatjes naar jouw smaak en te weinig interessante informatie. Mag ook, gelukkig. Je mening over hoe een weblog eruit moet zien, is me niet ontgaan. Prima, als mensen dat in algemene termen spuien, dan is er kans dat er zjn die een kritisch naar hun eigen productie kijken.
Die sluitertijd van 15 seconden van de week was een nuttige demonstratie.
En deze reactie is een rommelig zooitje. Mijn excuses, maar het blijft wel staan.

nanos, (URL) - 24-12-’04 12:50
Homeira

En nu iets heel anders! Waarom loopt je klok een uur voor? Dus je hebt je stuk ‘exact om 6.00 uur’ geplaatst in plaats van 7 uur?

Homeira, (URL) - 24-12-’04 13:09
steven

“07:00 Apologie” zie ik staan…
Maar ik zie wel dat de klok van de reacties een uur voorloopt.

steven, (URL) - 24-12-’04 13:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.