Ludovico Einaudi

Onthoud die naam! Het gebeurt niet vaak dat ik bijna ademloos naar de radio luister maar om 7:55 vanochtend was dat wel het geval. Radio 4 stond zoals gewoonlijk aan en toen hoorde ik opeens een pianowerk dat ik niet kende. Het was ijl en stil als mist op een ochtend in mei. Betoverend dekt wellicht de lading het beste. Ik was zelfs zo betoverd door de wonderschone minimalistische muziek dat ik helemaal vergat de naam van de artiest op te schrijven. Gelukkig bleek een mailtje snel beantwoord door de mensen van Viertakt.

Een stukje luisteren kan hier en meer over de man achter het pianospel en de muziek zelf kun je op zijn site vinden. Nu nog even die CD zien te krijgen.
admin Maandag 03 Januari 2005 - 9:46 pm | | kronieken

29 reacties

TBS-Report

Inderdaad heel mooi, ga gelijk maar ff kazaa-en (-:

TBS-Report, (URL) - 04-01-’05 00:28
steven

Er was wel iets te vinden op Kazaa maar niet veel. Ga toch maar eens in de Discotheek kijken (bieb voor cd’s, welteverstaan).

steven, (URL) - 04-01-’05 06:54
hanneke

ik denk dat betoverend inderdaad een goede omschrijving is. sereen komt er ook in de buurt geloof ik. mooi!

hanneke, (URL) - 04-01-’05 21:52
Erik

Wat grappig, ik ben ook helemaal weg van Ludovico Einaudi. Ben daardoor weer helemaal verslaafd aan de piano (zn bladmuziek kun je ook kopen:)). Ik had het programma viertakt eind 2004 nog een mailtje gestuurd met de vraag waarom ze zo weinig van hem laten horen op de radio. Maar ik ben blij te lezen dat ze dus wel wat laten horen!

Erik, (E-mail ) - 06-01-’05 16:14
steven

Als je op zijn naam zoekt in combinatie met playlist, krijg je vooral hits op classicfm. Blijkbaar is het daar populairder.

steven, (URL) - 06-01-’05 16:20
Joselien Dols
Beste Steven Gisteren heb ik de bladmuziek van I Giorno gekocht. Puur op de kaft! Had er nog nooit van gehoord. De muziek vind ik erg mooi. Beetje in de sfeer van Didier Squiban, Molene of Yann Tiersen (valse d’Amelie). Al zoekend op internet blijkt hij ook filmmuziek gemaakt te hebben bij een film van Nanni Moretti (ook al erg goed). Een hele verrassing dus! Groet, Joselien Dols
Joselien Dols, (E-mail ) - 14-03-’05 22:05
bdec

Op de site http://www.limewire.com kan je een downloadsite programma downloaden waarmee je de muziek van Einaudi(mp3) en regelmatig De klank van de muziek maakt de moeite van het oefenen weer helemaal goed. Vooral I Due Fiumi en Le Onde vind ik erg mooi.
Groeteeeeeeh

bdec, (E-mail ) (URL) - 08-04-’05 21:26
duncan

Ik heb dit piano boek, dus speel het zelf. Weet iemand toevallig waar je (gratis) bladmuziek van internet kunt halen?

duncan, (E-mail ) - 05-05-’05 18:02
hdv

Vandaag ook gehoord en wil bladmuziek kopen. Via welke site heb je eea gekocht? Ik zie dat je meestal 2-4 weken moet wachten, of via DHL erg veel extra moet betalen. Vrgr. HeindeVries.

hdv, (E-mail ) - 11-01-’06 13:57
Oliver

ik heb een stuk van em, is vet mooi. Maar ik wil meer van em, maar ik weet niet hoe moeilijk het is… Jammer dat je nergends een klein stukje kan vinden dat je kan proberen….

Oliver, - 25-01-’06 21:27
Bas

Ik heb het album “Le Onde” op cd en op bladmuziek. Zo mooi om te horen, maar vooral om zelf te spelen. Sereen, rustgevend, mooi…

Bas, (E-mail ) (URL) - 31-01-’06 21:31
Wiezel

Inderdaad érg mooie muziek. Probeer “Questa notte” eens van hem… Betoverende muziek!
Kan iemand mij een tip geven of zijn CD Eden Roe nog ergens te verkrijgen is?

Wiezel, (E-mail ) - 06-02-’06 21:45
John

Ben sinds kort wel een beetje een pianoliefhebber, maar ook erg kieskeurig. Maar toen ik dit vanochtend op classic fm hoorde moet ik meteen weten wie t was. Echt erg goed! Maar de reden waarom ik dit post is dat ik voor mensen die van deze muziek houden ik nog wel een tip heb, nl Michael Nyman. Is wel iets minder rustig, maar vind t ook erg mooi. Echt een poging waard!

John , (E-mail ) - 08-02-’06 15:15
Tine

Ik ben ook weg van zijn muziek.
Voor mij is het even wegvluchten uit de realiteit.
Ik volg al 8 jaar piano en ik zou het erg vinden als ik geen stuk van zo’n goed componist mocht spelen, maar nu ben ik hard aan het oefenen aan een stuk van Ludovico Einaudi.
“Nefeli”
Het is dus een beetje een droom die uitkomt :p
Ik vraag me af waar de naam vandaan komt.

Tine, (E-mail ) (URL) - 08-03-’06 20:47
Mai

Le onde & Ombre van Ludovico Einaudi

Mai, - 01-09-’06 18:11
eva

hallo, ik ben eva en ik ben 14 jaar. Ik ben gestopt met piano spelen omdat ik (vond ik toen) altijd zo’n belachelijke klassieke muziek op kreeg. Totdat ik een keer muziek van ludovico einaudi hoorde. Ik was meteen verkocht en ging op zoek naar bladmuziek. Helaas is zo’n boek 20 euro. Jammer dat die bladmuziek niet gewoon op internet staat. Zou iemand die misschien erop willen zetten of willen sturen. Ik wil zó graag het liedje ‘Le onde’. Ik weet zeker: zodra ik dit liedje heb, wil ik niks anders meer als piano spelen, wat waarschijnlijk tot grote vreugde zal leiden bij mijn ouders..

Groetjes, Eva

eva, - 04-03-’07 20:41
koen

kan iemand mij aub de goede versie van Le Onde sturen op bladmuziek, ik heb hem al maar deze versie is verkeerd, ik zou dit zeer op prijs stellen,

doei Koen

koen, - 10-06-’07 12:31
Lieke

http://mio.discoremoto.alice.it/m3ri
Hoezo t staat niet op internet ;)

Lieke, - 17-06-’07 17:29
Koen de Nerd

kijk die versie had ik dus, die kan ik nou ook spelen, maar als je zijn
nummer luisterd, dan komt voor het tweede tussenstukje nog een stuk dat niet
op die bladmuziek staat

Koen de Nerd, - 18-06-’07 11:12
Laura

Le Onde -> Supermooi, ik wil hem nu zelf ook op de piano gaan spelen.

Laura, - 23-06-’07 22:31
Maaike

Beluister zijn muziek nu ook enige jaren, prachtig, mijn ouders zijn gisteren puur toevallig naar zijn concert in Siena geweest (jaloers!! zeker omdat ik ze op zijn muziek geattendeerd heb..) en nu hoop ik eigenlijk zo dat hij met zijn 2007 tour eens deze kant op komt. Of heb ik m gemist?
wie weet meer over een eventueel bezoek aan NL? Groeten, Maaike

Maaike, (E-mail ) - 28-07-’07 14:53
Silvio

Ik beluister zijn muziek ook al jaren; heb de cd ‘I giorni’ ooit van een italiaanse kennis gekregen als cadeau en merk dat zijn composities veel mensen in mijn omgeving veel rust en balans geven. Divenire is ook een meesterwerk dat veel kracht en pure klasse uitstraalt. Het neemt je mee op een pad langs een mistige berg naar boven, langs stilzwijgende tempels, lange mistige rijstvelden, langs hoge bomen, naar een bovenaards bestaan vervuld van hemelse muziek. Je merkt dat de muziek je laat zweven. Mocht je reiki geven, dan is het de juiste muziek voor een lange sessie of voor een lange meditatie

Goede reis en geniet van zijn muziek

S

Silvio, (E-mail ) - 29-07-’07 21:47
Iris

Zojuist ontdekt: Einaudi’s bladmuziek is (gratis) te vinden op http://www.pianop.be.. Het hele boek maar liefst!

Iris, (E-mail ) - 23-09-’07 11:23
Johanneke

Ik heb gekeken op http://www.pianop.be maar krijg geen enkele pdf bestand geopend. Hij zegt dat ie m dan niet kan vinden. Ligt dit aan mij??

Overigens ben ik ook al jaren weg van Einaudi en kan uren spelen! Vooral omdat het zo eenvoudig maar toch gevoelig is. Het helpt mij vooral ook tijdens moeilijke tijden.

Johanneke, - 13-10-’07 23:05
vera

‘I Giorni’
die is ook echt onwijs mooi!

vera, - 07-12-’07 10:59
Henk

Hallo beste lotgenoten,

Sinds een half jaar heb ook ik Einaudi leren kennen, en inderdaad, het heeft mij en m’n vleugel een nieuwe impuls gegeven. geweldig te ervaren dat deze muziek rechtstreeks m’n hart raakt, en dat van anderen aan wie ik het laat horen. Hebben jullie nog tips voor mij m.b.t. andere verpletterende muziek van Einaudi of andere componisten van dit genre.
I Giorni en Le Onde. Bestaat er van le Onde ook partituur voor piano, met viool/cello?

Henk, - 24-02-’08 21:41
isolde

Beste mensen,
Ludovico Einaudi treedt 10 november 2008 a.s op in Muziekgebouw aan t Ij in Amsterdam, eenmalig en erg bijzonder. Groet, Isolde

isolde, (E-mail ) - 15-07-’08 12:30
Steven
Dat zou super zijn maar ik zie niks op de site? Waar heb je dit gehoord?
Steven, - 16-07-’08 20:25
Judith

Dag allemaal, Einaudi komt 15 November optreden in Eindhoven, ik heb één kaartje (eerste rang) over, die ik gratis weg wil geven (addertje onder het gras is dat je naast mij moet zitten tijdens het concert ^^) iemand interesse?

Judith, (E-mail ) - 28-10-’09 12:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.