Nieuwjaarsklefheid

Ik ben iemand die van tradities houdt. Oude Nederlandsche rituelen of royalistische opsmuk: mijn steun hebben ze. Er is echter één traditie die wat mij betreft per direct afgeschaft mag worden: de eerste maandag van het nieuwe jaar.

En dan met name de nieuwjaarsrituelen: handje schudden, "beste wensen" zeggen of, het vreselijkste van alles, een kleffe kus uitwisselen. 1 januari 2005 was geen uitzondering helaas. De eerste die naar me toe kwam, verraste me . Opeens hoorde ik haar "jij ook de beste wensen" zeggen en haar hand uitsteken. Uit beleefdheid ging ik even staan. Dit vatte zij op als een beginnende kusbeweging en boog zich naar voren. Ik was me van geen kwaad bewust en toen ik reageerde was zij alweer rechtop gaan staan. Enkele seconden schijnbewegingen volgden, waarna ik ons beiden maar uit ons lijden verloste en haar drie zoenen gaf. Toch nog verrast onderging ze het gesmak. We gaven elkaar daarbij nog steeds zo'n slap handje dat tussen ons in geklemd zat (raak haar borsten niet aan, Steven!).

De rest van de dag bleef ik obstinaat zitten en gaf heel kortaf een handje. Na vijf keer "beste wensen" gezegd te hebben, kreeg ik het al bijna niet meer uit mijn strot. Kan deze onzin met beste wensen die toch niemand meent voortaan achterwege blijven? Volgend jaar ga ik tot 7 januari op vakantie naar een land met een andere kalender.
admin Dinsdag 04 Januari 2005 - 07:20 am | | kronieken

Eén reactie

berta

Voor mij hoeft het ook niet!!!

berta, (URL) - 04-01-’05 22:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.