Recensie: Team America

Team America is de nieuwe film van de makers van Southpark. I.p.v. animatiefiguren zijn de 'spelers' nu poppen die aan touwtjes hangen. Komt dit bekend voor? Inderdaad: het heeft veel weg van Thunderbirds. Maar waar Lady Penelope en de anderen nog iets van een serieuze ondertoon hadden, is daar bij Team America niets van te merken. Het is dezelfde over-the-top flauwekul als in Southpark. Maar wel érg leuke flauwekul!

Team America probeert de wereld te redden op een All American manier: met veel show, overbodig geweld en een onbegrensd vertrouwen in eigen kunnen. Het verhaal doet er eigenlijk niet zo toe maar in het kort: de leider van Noord-Korea Kim Jung Il (die verrassend veel op Cartman lijkt uit Southpark) plant een grootscheepse aanval en Team America moet hem tegenhouden. Dat daarbij bekende plekken als de piramides van Cheops, de Eiffeltoren en het Louvre totaal verwoest worden, is onbelangrijk.

Het spel met de poppen is leuk om te zien maar na een half uur word je de houterige bewegingen toch wel zat en zie je de beperkingen van de poppen. Maar het draait eigenlijk allemaal om de onderbroekenlol en daarmee is het simpel: vind je Southpark leuk, dan vind je Team America ook de moeite waard.

>>> Meer recensies van mijn hand.
admin Woensdag 26 Januari 2005 - 3:57 pm | | film

vier reacties

TBS-Report

Welk voorrecht heb jij gehad die film nu al gezien te hebben? Sneak-preview?

TBS-Report, (URL) - 26-01-’05 17:14
steven

Ik heb het voorrecht om ergens te wonen waar ze heel snel de allernieuwste films hebben.
Vandaag een première in Amerika? —> Ik heb hem morgen :-).

Team America had ik bijvoorbeeld al drie weken op mijn pc staan :-p.

steven, (URL) - 26-01-’05 17:17
TBS-Report

Ik heb de film nu ook gezien, maar kan me niet echt vinden in je recensie. Het is niet alleen flauwekul, het is duidelijk satire op de gehele politiek en dat verdient wat mij betreft niet het stempel ‘flauwekul’. Juist de beperkingen van de poppen zijn prachtig! En het is inderdaad een prachtige film (maar niet alleen omdat ik South Park ook leuk vind).

TBS-Report, (URL) - 09-02-’05 00:25
derek

I like this site!

derek, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 17:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.