googem

Schuin voor me kwamen twee jongens zitten. De één een vuil petje op zijn hoofd en de ander strak ingebonden staartjes. De wel erg soepel vallende kleding en de afwezige blik in hun ogen deed de rest. Jongens die teveel naar de clips van Snoop Doggy Dog gekeken hebben. Op zijn gemak begon Aart Staartjes een flinke joint te bouwen. Hij bleef daarbij zo breeduit zitten dat de gehele tram zijn vorderingen kon volgen. Dat leek ook de bedoeling.

Ik voelde meteen aan wat er verder zou gebeuren: hij zou hem in de tram opsteken. In mijn hoofd bedacht ik vast wat ik zou gaan zeggen. Want als er iets is waar ik een schurftige hekel aan heb, is het wel dom asociaal gedrag. Zeker als dat samen gaat met die weeïge rotlucht van wiet.

Alsof ik Nostradamus zelf was, kwam mijn voorspelling uit. Met een diepe zucht zakte de jongen onderuit, bekeek eens rustig zijn arbeid en stak het bouwsel in zijn mond. Als in slow motion haalde hij een aansteker uit zijn zak en bracht hem naar zijn mond. Ik schraapte onhoorbaar mijn keel en legde mijn boek vast opzij. Net voordat ik naar hem toe wilde buigen, sprong de man voor me opeens van zijn stoel en uit zijn vel.

- Het is hier geen coffeeshop dus uitmaken dat ding. NU!
- (onduidelijk gemompel)...niet zeiken...(onduidelijk gemompel)
- WAT?? Ga jij me vertellen wat ik wel en niet mag doen? Googem! Als ik in die tyfuslucht wil zitten, ga ik wel naar een coffeeshop. UIT! NU!!

Met een vuile blik nam de wannabe-gangster zijn opponent op. Je zag hem een afweging maken. Doe ik hem uit of stomp ik hem op zijn oog? Hij koos voor het eerste. Bij het station aangekomen, stond de jongen op en na een vuile blik naar de man toegeworpen te hebben, liep hij zo stoer-relaxed mogelijk de tram uit. Buiten stak hij meteen zijn joint weer aan en blies een grote wolk de tram in net voordat de deuren dichtgingen.

De boze man bleef boos door het raam kijken en probeerde zijn kuch te onderdrukken.
admin Dinsdag 22 Februari 2005 - 07:27 am | | kronieken

vier reacties

<span class='registered'>TBS-Report</span>

Nieuw woord: Googem
Iemand met een grote bek die op asociale wijze op het punt staat zijn joint op te steken in de tram ;-)

TBS-Report, (URL) - 22-02-’05 11:39
M.Lp

Van vroegah herken ik dit soort verhalen wel. Gelukkig is dat verleden tijd. Leve de wagenbegeleiders op de Rotterdamsche Electrische Tram! (Ik kan ook niet naar je site komen of er is weer wat veranderd. Mooi gedaan. Geinig dat wisselende plaatje bovenin)

M.Lp, - 22-02-’05 14:43
M.Lo

Mijn naam moest natuurlijk M.Lo zijn, excuses voor de typo. Zo doet het wel errug denken aan meuro-linguistisch programmeren.

M.Lo, - 22-02-’05 14:44
kori

Holla and Happy Thanksgiving.

kori, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 17:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.