hunter s. thompson

Johnny Depp in Fear and Loathing in Las VegasHunter S. Thompson heeft zondag zelfmoord gepleegd. Nu geef ik toe dat die naam wel een belletje deed rinkelen maar het kwartje viel nog niet meteen. Hij is echter verantwordelijk voor het boek achter de film Fear and Loathing in Las Vegas en laat dat nu net één van mijn favoriete films zijn! Gisteren bekeek ik hem nog eens en werd ik weer aangestoken door het hilarische verhaal. De semi-autobiografische Raoul Duke (gespeeld door Johnny Depp) moet in de film verslag doen van o.a. een motorrace in Las Vegas.

De waarheid was niet zo zeer van belang. Wat waardevoller was, was het verhaal zelf. Een veel diepere waarheid lag verscholen in het schemergebied tussen feiten en fictie. "Gonzo journalism" wordt dat genoemd en Thompson heeft het uitgevonden. Het resultaat was dat in de film het verslag van een motorrace uitliep op een absurde verhandeling over de Verenigde Staten van de jaren '70 ondergedompeld in een bad van alle soorten drugs die maar te krijgen waren. Het zal u niet verbazen dat hij mede hierdoor een omstreden figuur was. Zelf had hij het volgende daarover te zeggen: "I hate to advocate drugs, alcohol, violence or insanity to anyone ... but they've always worked for me".

Met zijn mix van waarheid en verzinsels is hij één van de grondleggers geweest van een stroming die uiteindelijk ook tot de weblogs zou leiden. DailyKos merkt dan ook terecht op dat hij de eerste echte blogger was. Geheel in stijl met zijn manier van leven, maakte hij er ook een eind aan: hij schoot zichzelf dood.
admin Dinsdag 22 Februari 2005 - 5:00 pm | | cultuur

Eén reactie

alex

Very interesting and professional site! Good luck!

alex, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 17:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.