the contender

Op sommige gebieden loop ik erg achter en op andere gebieden zou je me bijna een trendsetter kunnen noemen. Films bijvoorbeeld zie ik vaak al weken tot maanden voordat ze hier in de bioscoop draaien. Vroeger had ik dat ook met muziek maar sinds ik mijn aandacht heb verschoven naar de muziek van de vorige eeuwen, gaan de laatste bandjes een beetje langs me heen.

TV-series waren ook een blinde vlek. Twin Peaks heb ik nog steeds niet gezien, The Sopranos ben ik pas onlangs gaan kijken (en meteen vijf seizoenen in twee maanden bekeken) en op het moment ben ik verslaafd geraakt aan 24. Het eerste seizoen voor de duidelijkheid.

Maar nu kan ik hier ook eindelijk trendsettende kwaliteiten claimen. Van Desperate Housewives had ik het hele eerste seizoen al bekeken voor het op de Nederlandse buis te zien was en nu heb ik zelfs een leuke tip: The Contender. Het concept is een soort Big Brother-kloon maar dan met boksers. Sylvester Stallone heeft een groep boksers onder zijn hoede die in twee kampen zijn verdeeld en via opdrachten tot een eindgevecht tussen twee mensen moeten komen. De boksers zijn met hun hele gezin op de campus ondergebracht dus naast de actie zie je ook de brede mannen met hun kinderen spelen en bij hun vrouw uithuilen. Dat klinkt cheesy maar werkt erg goed. Vooral de botsingen tussen de harde straatvechters en de bijbel-citerende huisvaders is prachtige televisie. De spanning naar het gevecht wordt schitterend opgebouwd en de laatste tien minuten zit je al schaduwvechtend op het puntje van je stoel.

Als John de Mol nog een leuk programma zoekt om naast de voetbal te programmeren, wil ik hem wel een advies geven. Over mijn honorarium valt altijd te praten.

Binnenkort de volgende tip: Fat Actress, één van de leukste series van dit moment.
admin Donderdag 24 Maart 2005 - 08:13 am | | cultuur

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.