winkelhel

Zuidpoort annex HellepoortVandaag werd winkelcentrum Zuidpoort geopend in Delft. "Een nieuw woon-, winkel en vermaakparadijs!" Ik bracht een bezoekje en heb me voornamelijk lopen ergeren.

Zaterdag is natuurlijk sowieso al niet zo'n slimme dag om de binnenstad in te gaan maar nu was het wel heel erg. Elke bewoner uit elk boerengat uit de omgeving leek wel last te hebben van spontane winkeldiarree. Na vijf minuten in de Xenos gooide ik de spiegel en de theezakhouders in een hoek en wurmde me door de koopgeile massa heen naar buiten. Daar werd ik meteen aangerand door een lolbroek in een konijnenkostuum die me een ballon en een knuffel wilde geven. "Prettig Paasfeest, meneertje", kirde deze volwassen man in een konijnenpak tegen me. "Zoek een echte baan lul", antwoordde ik terwijl ik de ballon weer in z'n pootjes terugduwde. De lachende konijnensnoet siste "Eikel" en liep weg.

Mijn kruisgang ging verder naar een nieuw filiaal van BCC. Bij binnenkomst stond daar een brillemans die me grijnzend goededag wenste. Ik houd niet van grijnzende mensen want ik krijg dan meteen het gevoel dat m'n gulp openstaat. Ik gromde iets terug en liep door naar de telefoons. Ik wist wat ik wilde hebben dus ik hoefde niet lang te blijven. Dacht ik. Maar toen greep het "vernieuwde winkelconcept" keihard in en werd ik gedwongen een verkoper te vragen om de doos uit de vitrine te halen. "Geef ik u eventjes een bonnetje waarmee u dan eventjes naar de kassa kunt om eventjes te betalen, meneer. Mijn naam is overigens Frits." "Loop jij eventjes lekker naar de hel, Frits", dacht ik. Ik hield maar wijselijk m'n mond: ik moest die telefoon immers wel hebben.

Een half uur na aankomst vluchtte ik weer weg uit dit winkelparadijs, de gek geworden massa achter me latend. Met schuim op de bekken zag ik ze van de ene aanbieding naar de andere strompelen. Als junks op zoek naar de volgende kans-die-je-niet-kan-laten-liggen.

Volgende keer ga ik toch maar op woensdagochtend om 9:00.
admin Zaterdag 26 Maart 2005 - 5:46 pm | | kronieken

drie reacties

Roos

Lol….. ik zie het helemaal voor me. Ikea op 2e Paasdag…. dat was ook lachen. Gelukkig stoort de drukte mij nooit zo, maar een zootje was het wel.

Roos, (URL) - 30-03-’05 11:12
Zijookweer

En dan die C1000… ! Wat een rare winkel. Ik ga toch niet mijn eigen dingen scannen? Ik moet die boodschappen al zoveel keer door mijn handen laten gaan!

Zijookweer, (URL) - 31-03-’05 23:49
<span class='registered'>steven</span>
Ik snap dat principe ook nog niet helemaal. Vandaag ga ik het maar eens uittesten en kijken hoe de beveiliging is ;-).
steven, (URL) - 01-04-’05 10:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.