recensie: agata e la tempesta

Regisseur Silvio Soldini had enkele jaren geleden succes met de comedy Pani et Tulipani. Die heb ik niet gezien dus heb ik het voordeel dat ik deze film daar niet mee kan vergelijken. Als ik mijn date van de avond mag geloven zou hij dan namelijk tegenvallen.

Agata e la tempesta is het verhaal van Agata die electriciteitsstormen veroorzaakt als ze opgewonden wordt. De lampen flikkeren en de computer slaat op tilt. Haar broer komt erachter dat hij niet haar echte broer is en de man die wel zijn echte broer blijkt te zijn, wil samen met hem en zijn invalide vrouw een forellenkwekerij beginnen maar daardoor is de vrouw van de 'nieuwe' broer, een tv-psychologe die haar eigen advies thuis opvolgt, zo teleurgesteld dat ze bij hem weggaat.

Bent u er nog? Dit had ik dus ook bij het zien van de film: er lopen zoveel verhaallijnen door elkaar dat je het spoor nog wel eens bijster raakt. Het duurde ook zeker tot de helft van het verhaal voor ik doorhad waar het nu precies om ging. De beelden zijn schitterend en de bijbehorende muziek maken het vakantiegevoel af. Mijn advies is echter om zelf op vakantie naar Italië te gaan en deze film ooit eens op tv te gaan bekijken.

>>> Mijn andere filmrecensies
admin Zondag 27 Maart 2005 - 11:59 am | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.