katholieke podcast

Podcasting. Het nieuwe buzzword op internet en het nieuwste speeltje van Adam Curry. In den beginne zag ik de lol er niet van in: mp3's in plaats van logs. Langzamerhand begin ik de meerwaarde van Podcasting echter wel in te zien. Vooral toen ik via Curry's site op de podcast van een priester uit Utrecht kwam.

Roderick Vonhögen houdt op zijn site namelijk een boeiend live-verslag bij van alles wat met de dood van de paus te maken heeft. Zijn laatste uitzending bevat een verslag vanaf het St. Pieterplein. Toch net dat beetje extra wat een weblog niet kan geven. Dat er nu op zijn site ook een foto van de opgebaarde paus prominent aanwezig is, vind ik overigens wat minder kies.

>>> Wikipedia: wat is Podcasting?
>>> Adam Curry's Podcast-site
>>> iPodder.org


Update: kijk, Wim de Bie snapt wat ik bedoel.
admin Zondag 03 April 2005 - 8:51 pm | | Linkdump

dertien reacties

Syl

euh.. ik moet me er nog even in gaan verdiepen.. ben wel blond, dus zal iets langer duren.. voor ik begrijp wat ik hier mee kan en mag.. misschien wel leuk om onze uitzending op ipod te doen.. nou tot de volgende keer.. Geluk~

Syl, (E-mail ) (URL) - 03-04-’05 22:37
Harry

@ Steven: de opgebaarde Paus is ook duidelijk te zien op de site van het Vaticaan.

Harry, (E-mail ) (URL) - 04-04-’05 01:10
steven
Ik vind het dan nog steeds op het randje van het onsmakelijke.
steven, (URL) - 04-04-’05 06:52
Tobias

En alle kranten op de voorpagina…

Tobias, - 04-04-’05 07:01
steven
Dan nóg vind ik het op het randje van het onsmakelijke.
steven, (URL) - 04-04-’05 07:53
M.Lo

Hoezo, hij ligt er toch redelijk bij?

M.Lo, (URL) - 04-04-’05 09:25
steven
Ik zie het nut er nooit zo van in om een stoffelijk overschot zo te etaleren. at is er mis met een kist en een foto? Of hebben de geestelijken bewijs nodig dat hij écht dood is om Elvis-toestanden te voorkomen?
steven, (URL) - 04-04-’05 10:11
M.Lo
Ik ben eerlijk gezegd niet anders gewend dan dat een lijk wordt opgebaard, tenzij er zwaarwegende redenen zijn om het niet te doen. Bijvoorbeeld dat het lijk niet meer toonbaar is, of dat de overledene zelf het niet wilde. Ik vind het zelf wel geruststellend om te zien dat iemand er mooi bij ligt, het is een soort troost om zo’n vredig gezicht te zien.
M.Lo, (URL) - 04-04-’05 18:02
<span class='registered'>steven</span>
Misschien is dat ook wel één van mijn bezwaren: ik vind hem er niet mooi uitzien. Het is een grimas van pijn die ik nu op zijn gezicht zie.
steven, (URL) - 05-04-’05 07:12
M.Lo

Bie zegt ook: “Als u niet begrijpt wat ik bedoel, bent u vast en zeker katholiek.” Dan zou jij toch niet zo lijkschuw moeten zijn, als rechtgeaard paap.

M.Lo, (URL) - 05-04-’05 17:38
<span class='registered'>steven</span>
Als katholiek hoef ik het natuurlijk niet eens te zijn met alle gebruiken van de kerk. Lijkentoneel hoort zeker niet bij mijn meest geliefde tradities.
steven, (URL) - 05-04-’05 17:42
<span class='registered'>steven</span>

Vandaag las ik overigens ook dat de paus niet gebalsemd: http://www.planet.nl/planet/show/id=5101..
Hoewel hij “op een andere manier behandeld is” roept dat toch associaties met de begrafenis van Pius XII die in het snikhete Rome van 1958 ook niet gebalsemd was. Ik zal je de details besparen…
Of toch niet: http://www.guardian.co.uk/pope/story/0,1..

steven, (URL) - 05-04-’05 18:41
Molli

It looks like you really had a nice time.

Molli, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 17:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.