adembenemend

Als lid van een bewonerscommissie kom je nog eens ergens. De nestor van de flat gaf een rondleiding achter de technische schermen en zo gingen we van een zoemende warmwatercentrale langs de zoevende lift en bewonderden we de noodgenerator die met een enorm kabaal aansloeg.

In de liftruimte stond een klein deurtje open en als je daar je hoofd doorstak, waande je jezelf direct in de jaren '80-horrorfilm De Lift. Een peilloze diepte lag onder me waar de verrassend kleine lift doorheen zoefde. Ik trok maar snel m'n hoofd terug: ik heb die film iets te vaak gezien.

Eén van de deuren in de verwarmingsruimte had een bordje met "Verboden Toegang" erop. Dat soort bordjes prikkelt uiteraard direct de nieuwsgierigheid en popelend stonden we te wachten tot de deur openging. Het was alsof achter de deur de flat opeens was weggevaagd. We stonden boven op het dak en keken van de kust bij Scheveningen tot aan de skyline van Rotterdam en Pernis. Adembenemend beschrijft wellicht het beste het uitzicht. En natuurlijk was ik mijn camera vergeten...

Nu weet ik het zeker: ik wil een penthouse!
admin Dinsdag 07 Juni 2005 - 11:55 am | | kronieken

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.