gecensureerd

Bijzinnen heeft de helft van zijn log weggegooid omdat zijn collega's zijn weblog hebben ontdekt waar hij ook wel eens over zijn werk schrijft. 664 stukjes in de prullenbak.

Vroeger maalde ik er niet om als mensen wisten dat ik een site had. Ik was onafhankelijk en als het ze niet beviel, zat er altijd nog een kruisje rechtsboven in je scherm. Het veranderde al bij mijn vorige werk. Daar kwamen ze ook achter mijn site (niet zo vreemd met deze url) maar was het verder niet zo'n probleem: ik schreef toch nauwelijks over wat er op mijn werk gebeurde.

Bij mijn huidige werkgever gebeurt er van alles wat erg interessant is. Zeker voor een log. Probleem is echter dat ik ook heel direct met mensen in contact kom (of burgers, zoals wij ze noemen) en dat die ook mijn naam krijgen te horen. Eén keer googlen en je bent hier. Op dezelfde dag dat Bijzinnen besloot om een groot deel van zijn site weg te gooien, haalde ik ook een stukje weer snel offline. Hierin schreef ik iets te open over wat ik van een gesprek met een 'burger' verwachtte.

Ik begon ooit deze site als een soort uitlaatklep voor wat ik wilde vertellen maar op deze manier wordt de virtuele mond toch gesnoerd. Jammer. Het is nu zoeken naar een nieuw evenwicht waarbij ik aan de ene kant de privacy van anderen bescherm en aan de andere kant wel iets kan zeggen. Dus als ik het weer eens heb over die "achterlijke mensen die ik nu weer ontmoette": waarschuw me even ;-).
admin Maandag 13 Juni 2005 - 08:58 am | | kronieken

vijf reacties

Cheer

Vandaar dat het de laatste tijd wat stil is hier. je bent je aan het beraden. Reden dat ik ook niet onder mijn eigen naam een log begonnen ben. Alhoewel collega’s daar ook wel weer achter komen maar niet zo heel makkelijk. Ik ben wel erg voorzichtig ja…. en schrijf niet alles dat ik kwijt zou willen. Ben wel eens een tweede log begonnen voor dat soort dingen maar dat bleek ook niet te werken.

Cheer, (URL) - 13-06-’05 14:29
BosT

Met dat probleem zat (en zit!) ik ook sinds dat m’n eigen naam ook direct m’n sitenaam is. Op één of andere manier voel je je toch beperkt omdat je weet dat iedereen meeleest. Ik benieuwd of dat ooit tot problemen zal komen.

BosT, (URL) - 13-06-’05 17:21
Jeroen

Tsja, wat zeg je wel en wat zeg je niet.
Ik ga er altijd van uit dat collega’s m’n log kunnen lezen. M’n portfolio zit er aan vast en ik heb in de eerste maanden bij m’n nieuwe werkgever flink mee lopen strooien. Dus vandaar.
Dingen over m’n relatie zet ik er ook niet in. Die bespreek ik liever met haar en die gaan verder niemand wat aan ook.

Jeroen, (URL) - 13-06-’05 19:59
minispace

Kan ik hier een nieuw paspoort aanvragen ?

minispace, (URL) - 17-06-’05 22:08
jerome

It looks like you really had a nice time.

jerome, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 17:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.