recensie: saw

SAWBen je bereid je leven te redden door een ander te vermoorden? Voor dat dilemma zet de Jigsaw Killer zijn slachtoffers in Saw. Saw dat inderdaad zowel ?zag? als ?zaag? kan betekenen. De moordenaar speelt met al zijn slachtoffers spelletjes en zorgt er uiteindelijk voor dat hij niemand zélf vermoordt maar dat de slachtoffers altijd zichzelf of elkaar ombrengen. Dit doet hij niet puur uit sadisme maar ook om een boodschap te verkondigen: mensen waarderen hun leven niet genoeg.

Een moordenaar met een boodschap, waar hebben we dat al eens eerder gezien? Inderdaad: in Se7en, die zeer goede pyscho-thriller met Morgan Freeman, Brad Pitt en Kevin Spacey. Saw haalt dat niveau helaas niet. Dat ligt vooral aan de hoofdrolspelers die toch van een minder kaliber zijn. Maar Se7en wist ook veel meer de spanning vast te houden en die is bij Saw een stuk minder aanwezig. Dat de voornaamste actie in één ruimte plaatsvindt, helpt daar ook niet echt bij.

Is Saw daarom niet de moeite waard? Jawel, ik zou hem zeker aanraden omdat de psychologische valstrik die de moordenaar voor zijn slachtoffers in elkaar heeft gezet, heel aardig is om naar te kijken. Voor uw DVD-verzameling alleen wel Se7en aanschaffen!

Mijn andere filmrecensies
admin Vrijdag 24 Juni 2005 - 2:37 pm | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.