7-7

Aanslagen in LondenWat is vervelender: gelijk krijgen met de uitspraak dat een aanslag in Londen meer een vraag is van wannéér hij gepleegd wordt dan óf hij gepleegd wordt, of al die mensen die elkaar nu na lopen te praten dat de oorlog wel heel dichtbij komt? Het eerste uiteraard maar het tweede is ook zeer irritant. Dát er een aanslag gepleegd zou worden in Londen was vrijwel zeker. Na New York was Londen de logische tweede plek op de target list van fundamentalisten die ook nog eens in zeer ruime mate vrij kunnen gaan en staan in de Britse hoofdstad. Ironisch dat ze juist die vrijheid hebben gebruikt om deze aan te vallen. Ironisch en een bewijs van de onzinnige gedachte achter hun strijd.

De mensen die nu kermen dat de oorlog op de deurmat staat, zullen echter ook niet hoog scoren bij BNN's IQ-quiz. Voor de goede orde: Osama en zijn veertig rovers hebben op 9-11 de oorlog verklaard aan het HELE ongelovige Westen, dus ook aan u. Bent u toevallig wel een vroom moslim dan zal uw eventuele overlijden een rechtstreekse ticket naar een legertje maagden betekenen. Klinkt toch een stuk beter dan collateral damage, dus niet zeuren als u nou net in een uiteengereten bus zat.

Aanslag in LondenNee, wat Nederland moet beseffen is dat er een redelijke kans bestaat dat ons land ook getroffen zal worden door deze fanatici. Wij hebben immers trots meegedaan met Bush' heilige oorlog tegen de fundi's. Ook in Nederland is er langzamerhand niet meer de vraag óf er een aanslag komt. Vandaag heb ik het zelfs minister Donner in nauwelijks bedekte termen zo horen zeggen. Het betekent echter niet dat er extra maatregelen nodig zijn; de beveiliging op Schiphol is zelfs, na overleg met Scotland Yard, genormaliseerd.

Betekent dit dat het kabinet berust in het onvermijdelijke? We kunnen niet ontsnappen dus laten we maar als een konijn op de snelweg afwachten en naar de snel naderende koplampen turen? De beste remedie tegen deze ellende is de Britse methode: business as usual en we laten ons niet intimideren. De terroristen leven van angst dus is dat nu precies wat ze niet moeten bereiken.
admin Vrijdag 08 Juli 2005 - 9:07 pm | | commentaar

Eén reactie

Jackles

Precies. Laten we ons vooral niet laten intimideren door die ellendige terroristen.

Jackles, (URL) - 09-07-’05 23:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.