zonnetje

Had u dat nou ook vandaag? Zo'n druilerig gevoel. Dat gevoel van "waar is het zwemparadijs? Het lijkt wel ijs!"? Zelfs de zwerver was chagerijnig vandaag en schold me uit toen ik weigerde iets te geven. Misschien had ik ook niet moeten vermelden dat bedelen verboden is in Rotterdam... Ik merkte het al toen ik de trein instapte en er een walm van negativiteit op me af kwam. Of het was het de geur van natte tassen en jassen, daar wil ik vanaf zijn.

Over tassen gesproken: ik heb een wat aparte rugtas. Ik vind het een hele praktische en mooie grote tas die je behalve op je rug ook heel makkelijk aan je fiets kan klikken. Praktisch hè? Maar het is vooral de vorm die de aandacht trekt. Sommigen zouden zeggen dat hij wat vierkant is. Anderen zouden het eerder als bomvormig omschrijven... Waar ik ook kom dezer dagen, ik zie angstige blikken en mensen die oogcontact vermijden. Ik zat er al over te denken om eens heel hard KNAL te roepen in een metrostel maar een keer scheren zou op zich ook geen kwaad kunnen om het imago van terrorist af te schudden.

Anyways, waar ik met dit lange verhaal naar toe wil, is de conducteur van vandaag. Normaal heb ik niks met deze beroepsgroep. Give them a uniform, and they think they're Hitler, denk ik altijd. Deze man was de uitzondering op de regel: vrolijk, vriendelijk en origineel. Want iedereen kreeg naast de gebruikelijke stempel ook een zonnetje in zijn kaartje geknipt. "Want een beetje zon kunnen we wel gebruiken mensen!"
Zonnetje
admin Vrijdag 22 Juli 2005 - 8:34 pm | | kronieken

Eén reactie

Harry

Gelukkig bestaan nog vriendelijke mensen.

Harry, (E-mail ) (URL) - 23-07-’05 18:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.