recensie: the island

Ewan McGregorIn The Island wonen Ewan McGregor en Scarlett Johansson op een ogenschijnlijk idyllische plek: mooie mensen, goede verzorging en een mooi uitzicht op Het Eiland. De wereld is verwoest en op dit eiland mogen geselecteerde mensen de mensheid weer opnieuw gaan opbouwen. Er lijkt niks aan de hand tot Ewan argwaan krijgt en ontdekt dat de idylle eigenlijk één groot bedrog is en dat hij in een soort mensenfabriek woont waar hij voor zijn lichaamsdelen gekloond is. Samen met Scarlett proberen de kopieën te ontsnappen en in de echte wereld hun originelen terug te vinden.

Regisseur Michael Bay was verantwoordelijk voor Pearl Harbour en Armageddon: films die vooral uitblonken in actie en het niet van hun diepgang moesten hebben. The Island is qua actie weer om je vingers bij af te likken maar dit keer stijgt het verhaal zowaar ook nog boven de middelmaat uit. De dilemma's van het klonen worden aardig verteld maar helaas laat Bay de conclusie te weinig aan de kijker over. Moralistische praatjes vullen geen gaatjes dus focussen we ons vooral op dik twee uur vermaak en mooie plaatjes. Niet slecht.

Mijn andere filmrecensies
admin Maandag 15 Augustus 2005 - 11:45 pm | | film

Eén reactie

meta

Hi you have a nice homepage

meta, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 18:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.