recensie: charlie and the chocolate factory

Willy WonkaIn deze film gaat Charlie het bekende avontuur van Roald Dahl beleven maar nu op de Tim Burton-manier. En dat betekent veel zwarte absurde humor, prachtige decors en een Johnny Depp in topvorm. Met zijn grote Jacky'O-zonnebril huppelt hij door zijn fabriek. De vijf kinderen die de chocolade-prijsvraag hebben gewonnen lopen maar achter hem aan.

Ik geef toe: ik ben bevooroordeeld deze film ingegaan. Tim Burton is één van mijn favoriete regisseurs en Charlie and the Chocolate Factory één van mijn favoriete kinderboeken. Dat gezegd hebbende vind ik deze uitvoering mijlenver op de versie uit de jaren '70 voorliggen. Die hippie-klucht deed afbraak aan het boek maar op deze versie zou Dahl zelf ook trots kunnen zijn.

De casting van de kinderen is goed gedaan, Charlie is een beetje een watje en Johnny Depp is een geboren Wonka. Met andere woorden: als je ooit het boek hebt gelezen, ga dan ook deze film zien!

Mijn andere filmrecensies
admin Dinsdag 06 September 2005 - 07:01 am | | film

twee reacties

micheal

Thanks for the special work and information!

micheal, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 18:00
anoniem

Charlie and the chocolate factory is really nice!

anoniem, - 12-02-’09 20:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.