poesie auw

Het leuke van samenwonen (buiten het samen koken, leuke dingen doen, nog meer leuke dingen doen, etc.) is dat je opeens veel nieuwe dingen hebt. Zo maar, voor niks! Zo heb ik ineens de beschikking over de giga-filmverzameling van HM en kan zij mijn bibliotheek af gaan struinen naar wat interessants.

Een ander gratis extraatje zijn twee katten. Om een indruk te geven hoe ze eruit zien: Pixel is rood, wat sloom en heeft zoals veel rode katten een hangbuik. Yoda lijkt sprekend op de kat die op het Whiskasblik staat, heeft ADHD (vind ik) en laat dagelijks zien waar de term kattenkwaad vandaan komt.

Hartstikke leuk hoor, twee van die harige speledingetjes erbij. Nu is alleen Pixel wat ziek; vermoedelijk een worm in zijn darmen. Geen probleem zou je zeggen: gewoon een wormenkuurtje en hij is weer het ventje. Als ik echter vertel dat hij bij de dierenarts in zijn dossier de aantekening heeft "Onbehandelbaar", geeft dat dan een aardig beeld van de vorderingen tot nu toe? De slome duikelaar blijkt namelijk een woeste tijger te zijn zodra hij maar een witte jas of medicijn ziet.

Poging 1: met twee man (m/v) pilletjes achter in zijn keel geprobeerd te krijgen. Resultaat: hij doet net of hij slikt en spuugt ze daarna weer uit. Wij onder de beten en krassen.
Poging 2: met een injectiespuit pasta in zijn mond spuiten en dat laten slikken. Resultaat: Pixie eet wat plantenbladeren en kotst alles weer uit. Wij onder de beten en krassen.

Maar vanochtend hadden we ineens het Ei van Columbus te pakken! HM smeerde wat op Pixels poot en nadat Yoda het meteen eraf begon te likken (zucht) begreep de tijger dat het misschien wel lekker was. En verdomd: zonder dwang of halve martelingen likte hij het medicijn uit HM's bekraste hand. En zo kwam ... (let op!) alles weer op zijn pootjes terecht*!

* = Excuses voor de flauwe woordspeling.
admin Woensdag 26 Oktober 2005 - 12:33 pm | | kronieken

twee reacties

Harry

Mijn hondje neem ik altijd op schoot, trek voorzichtig de kaken van elkaar, duw de tong naar beneden en duw de pil achter in haar mond. Daarna kaken op elkaar en langs de keel strijken. Dan is het stikken of slikken
Het lijkt moeilijk, maar is zo gepiept.
Maar ik weet niet of dat bij een kat lukt.

Harry, (E-mail ) (URL) - 28-10-’05 20:18
Ed

zo doe je dat idd ook bij een kat. En gewoon hard beetpakken in z’n nekvel, dan doet een kat helemaal niks meer.

Ed, (E-mail ) - 29-10-’05 11:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.