recensie: lord of war

"Eén op de twaalf mensen heeft een wapen. De enige vraag is: hoe bewapenen we de andere elf?" Rond die openingszin draait Lord of War. Hoofdrolspeler Nicolas Cage speelt een heerlijk cynische wapenhandelaar die van de ene brandhaard naar de andere reist om zijn goederen te verkopen. Dat levert grappige situaties op in het voormalige Oostblok dat hij zo'n beetje leegkoopt. Schrijnender wordt het in West-Afrika als hij daar gedrogeerde kleine jongens met zijn AK-47's rond ziet lopen.

De harde ijzervreter krijgt dan ook last van zijn geweten en probeert uit het wereldje te ontsnappen. Daar zijn sommige dictators wat minder enthousiast over en langzaam wordt hij weer teruggetrokken. De jacht van een Interpol-agent op hem verandert daar niks aan. Het is juist die confrontatie die ook het publiek weer bij de les trekt: dit is geen fictie, zo worden oorlogen mogelijk gemaakt.

Een leuke afwisselende film met Cage in een prachtig sarcastische hoofdrol.

Mijn andere filmrecensies
admin Maandag 31 Oktober 2005 - 12:16 pm | | film

vijf reacties

zibe

fantatstische film!

zibe, - 16-11-’05 22:47
Hans

Ik bindt hem wat minder hoor ziberjte!

Hans, - 16-11-’05 22:48
Zibe

ey hans je bek houden aub. Alleen echte filmkenners moet je laten praten!

Zibe, - 16-11-’05 22:49
Piet

Ja hans bek houden laat dat maar aan de echte fimkenners over! Top film!

Piet, - 16-11-’05 22:49
<span class='registered'>steven</span>

Voor de rest gaat het wel?

steven, (URL) - 17-11-’05 12:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.