recensie: crash

Aaah, wat goed!In Crash draait het om een aantal personen van verschillende raciale achtergronden die elk hun eigen problemen, vooroordelen en geschiedenis hebben. Van de officier van justitie in zijn ivoren toren via de Iraanse winkeleigenaar tot een racistische agent. Elk beleeft zijn eigen avontuur in dit veelluik en ontmoet de andere karakters op bepalende momenten in hun leven.

Al snel blijken de hokjes waar de personages in leven niet zo strak als ze van elkaar denken. De racistische agent heeft een ernstig zieke vader die altijd minderheden heeft geholpen, de zwarte autodief blijkt toch een zwak te hebben voor de minderbedeelden. In een wereld die bepaald wordt door de tegenstelling tussen zwart en wit, is niets zwart-wit maar is alles grijs.

Crash weet de verhaallijnen mooi uit te werken tot een samenhangend geheel dat een dag uit het leven van de personages beschrijft. Door ons overzicht zien we de samenhang tussen de mensen en hoe makkelijk de verschillen op te lossen zijn. In hun dagelijkse leven zullen ze dat echter nooit zien. Het levert gelukkig wel een schitterende film op!

Mijn andere filmrecensies
admin Donderdag 17 November 2005 - 11:49 am | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.