recensie: harry potter and the goblet of fire

Harry 4De vierde Harry Potter alweer en het is bepaald niet de minste. In The Goblet of Fire draait alles rond de magie-wedstrijd waar drie scholen aan meedoen. Officieel mag Harry niet meedoen maar het zal weinig kijkers verbazen dat brillemans toch aan de start staat. Het doel: eeuwige roem en een gothic drinkbeker.

Wat vanaf de eerste seconde duidelijk is, is dat de nieuwste Potter donker en grimmiger is dan de vorige films. Het regent vrijwel continu, de ene na de andere onheilspellende gebeurtenis spat van het scherm en alsof dat nog niet genoeg is, gieren de hormonen ook nog eens door de dames en heren van Hogwarts.

Vooral dat laatste levert de broodnodige humor op. De onherroepelijke terugkeer van Lord Voldemort zorgt namelijk vooral voor grimmige beelden. Die verklaren waarom deze film op 12 jaar en ouder gewaardeerd is: sommige scènes zijn écht eng. Maar zoals altijd zijn de speciale effecten weer om de vingers bij af te likken.

Enige minpunten zijn ook te noemen: het verhaal is soms wat onvolledig als er over passages uit het boek heengestapt wordt. Voor mensen die het boek niet gelezen hebben, kan dat moeilijk te begrijpen zijn. Ook zijn, helaas, sommige verhaallijnen gesneuveld voor de verfilming. Het geheel is echter nog heel erg te genieten en doen uitzien naar de volgende film. Want boek vijf is, naar mijn bescheiden mening, de beste tot nu toe uit de reeks. Dat belooft wat!

Mijn andere filmrecensies
admin Vrijdag 25 November 2005 - 3:22 pm | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.