licht, geluid ... actie!

Eindelijk, hij is klaar! De filmkamer waar ik u allen al zolang mee heb verveeld/vermaakt, is sinds vandaag in gebruik genomen! Zaterdag was de dag waar we, met de geweldige hulp van de ouders van HM, alles hebben afgerond. In min of meer chronologische volgorde begonnen we met het ophangen van de bedrading en de goten waar deze in komen te liggen. Dat was nog het makkelijke deel van die klus. De boxen zelf bleken vijf pain in the asses te zijn die zich niet makkelijk lieten ophangen. Een paar uur later gaven ze zich toch gewonnen en konden we in elk geval een film luisteren!
De boxen hangen. Eindelijk!

Tegelijkertijd gingen de (vrouwen)handen uit de mouwen voor het betere naaiwerk. Waar sommigen een klein fortuin neerleggen voor verduistering, kochten wij voor zeven euro een paar fleecedekens bij de IKEA en naaiden die aan elkaar. Klittenband erop en klaar was de verduistering!
Naaikransje

Om een film te kunnen zien, is het niet alleen van belang dat het donker is. Een scherm wil ook wel helpen en binnen een mum van tijd hing het doek. Het bleek het makkelijkste onderdeel van de dag te zijn.
Dit is pas breedbeeld!

Een stuk lastiger werd het met de planken voor de apparatuur. De plankdragers bleken niet erg te houden van een gipsmuur en vloerkleed. Om de haverklap zaten ze los en moesten er nieuwe gaten geboord worden. De aanhouder won echter en terwijl het buiten al donker werd, hingen bij ons eindelijk de planken.
Met drie man drie planken bevestigen...

Vervolgens ging het snel. De beamer werd opgehangen, de apparatuur aangesloten en last but not least: de bioscoopstoelen gemonteerd.
En ze zitten heeeerlijk!
Knopjes! Het apparatuurhoekje.

Nog één keer de stofzuiger erdoor, even genieten met de lichten aan en dan: actie! Op het onderste plaatje zijn de lichten nog wel een beetje aan maar dat is alleen voor de foto. De film wordt uiteraard in het pikkedonker bekeken. Eindelijk!
Wat een plaatje he?
Licht, geluid ... actie! Het zicht vanachter de stoelen.
admin Zondag 15 Oktober 2006 - 10:09 pm | | filmkamer

zes reacties

minispace

Kan ik bestellen via BelBios of gaat ‘t bij deze zaal anders ;) ?

minispace, (URL) - 16-10-’06 10:33
Steven
Met een programmeur als vriendin is het natuurlijk wachten op een online reserveringssysteem :-).
Steven, (URL) - 16-10-’06 10:40
Tobias

Staat de beamer tussen de stoelen?? Dan kun je dus nooit heerlijk onbekommerd in het donker zoenen; voor je het weet staat Clive Owen met een zak geld op je wang geprojecteerd. Inside Man is verder een goede keuze als openingsfilm!

Tobias, (URL) - 16-10-’06 23:55
Steven
Nee hoor, de beamer hangt aan het plafond twee meter boven onze hoofden. Geen probleem dus!
Steven, (URL) - 17-10-’06 06:53
M.Lo

Wat ziet het er gaaf uit! Ben helemaal benieuwd hoe het in het echie is. Mooi gedaan hoor.

M.Lo, - 17-10-’06 13:41
Marieke

:O DOPE!

Marieke, (E-mail ) - 05-01-’07 21:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
To prove you're not a robot, answer this simple question.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.